TOP 10

TOP10 jednoduchých zmien, ktorými zachránime Zem!

zem

videní: 693

Vedci sa domnievajú, že Zem vznikla pred 4,5 miliardami rokov. Tretia planéta od Slnka je v súčasnosti jediným astronomickým objektom, o ktorom je známe, že má inteligentný život. 

Po väčšinu histórie našej planéty jej existencii nebránila ľudská činnosť. Až na začiatku 20. storočia začala Zem pociťovať negatívne účinky ľudskej činnosti. Zemská klíma sa za posledných sto rokov mení alarmujúcou rýchlosťou. Negatívne účinky globálneho otepľovania zničia aj ľudský život. Musíme zmeniť spôsob, akým žijeme svoje životy, aby sme mohli bojovať proti zmene klímy. Znie to nemožne? Jednoduché vyladenie niekoľkých aspektov tvojej každodennej rutiny by mohlo mať pozitívny vplyv na našu Zem. Ak sa všetci spoja, aby urobili zmenu, mohol by z toho mať úžitok celý svet.

10. Odpoj elektronické zariadenia

Nájdite si chvíľku na rozhliadnutie sa okolo seba; koľko zariadení je zapojených a ktoré sa nepoužívajú? Mnoho ľudí si neuvedomuje, že aj keď je zariadenie vypnuté, stále využíva energiu. Takmer štvrtina celkovej spotreby energie v domácnosti sa zbytočne spotrebúva na spotrebiče v pohotovostnom režime. Zoskupenie zariadení na jeden rozvodový kábel vám môže uľahčiť ich hromadné vypínanie a zapínanie.

9. Začni kompostovať

Kompost je proces rozkladu organických látok. Sir Albert Howard, anglický botanik, je považovaný za otca organickej metódy. Medzi výhody kompostovania patrí bohatá pôda, ktorá pomáha znižovať choroby rastlín, znižovať potrebu chemických hnojív a znižovať emisie metánu zo skládok. Na rôznych stránkach si môžeš kúpiť vlastný kompostér na odpad z kuchyne už za menej ako 30 dolárov.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov