Foto

Freddie Mercury na súkromných fotografiách tak, ako ho svet nepoznal

freddie mercury

videní: 1.0K

Ak si mačka, kúpia ti pekný obojok. Ak si rocková mačka, zložia ti pieseň. Presne to urobil Freddie Mercury alias Milovník mačiek. Okrem toho bol Freddie Mercury britský producent, spevák a skladateľ, ktorý sa preslávil hlavne ako líder rockovej skupiny Queen. Bol slávny vďaka svojmu okázalému vystupovaniu a charakteristickému spevu v rozsahu štyroch oktáv.

Freddieho pozná každý, vieme veľa o jeho živote a kariére, o jeho hitoch, hlase a hudbe. Ale poďme sa venovať niečomu úplne inému – jeho láske k malých chlpatým roztomilým stvoreniam. Jeho náklonnosť k mačkám sa začala v 70. rokoch, kedy im jeho priateľka Mary Austin kúpila pár mačiek – Toma a Jerryho. Podľa viacerých biografov, vrátane jeho osobného asistenta Petra Freestona, zatiaľ čo Freddie cestoval s kapelou Queen po turné, volával svojej priateľke (ktorá sa starala o zvieratá, keď bol preč), aby skontroloval svojich malých miláčikov.

“Prišli sme do hotela, zobral telefón a skutočne telefonoval so svojimi mačkami,” povedal Freestone vo svojich pamätiach na Freddieho Merkuriho , dodal: “Mary Toma a Jerryho zavolala k telefónu, aby počúvali Freddieho hlas. Toto sa dialo často v priebehu rokov so všetkými mačacími priateľmi, ktorých doma choval. ”

Podľa niektorých zdrojov, Freddie Mercury nakoniec vlastnil celkovo 10 mačiek. Okrem Toma a Jerryho to boli aj Tiffany, Dorothy, Delilah, Goliath, Lily, Miko, Oscar a Romeo. “Jeho mačky boli jeho rodinou,” napísal Freestone a dodal, že Freddie Merkury sa vždy na Vianoce ubezpečil, že každá jeho mačka má svoj vlastný vianočný darček plný dobrôt a hračiek.

Jacky Smith, riaditeľ oficiálneho fanklubu Freddieho, povedal : “Väčšina z jeho mačiek bola zo záchranných centier. Máme charitu (v Spojenom kráľovstve), ktorá sa nazýva Modrý kríž. Stará sa o choré zvieratá. Freddie mal aspoň dve svoje mačky od z tejto organizácie.”

Dokonca zasvätil svoj sólový album, Mr. Bad Guy, svojmu kocúrovi Jerrymu a všetkým ostatným mačkám z jeho aktuálneho chovu. Okrem toho spomenul aj “Všetkých milovníkov mačiek v celom vesmíre”.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov