Zaujímavosti

Inteligentné mesto v Saudskej Arábii, ktoré vám vyrazí dych!

inteligentné miesto

videní: 1.4K

Inteligentné mesto v Saudskej Arábii, ktoré vám vyrazí dych: Dystopia je svet alebo spoločnosť, v ktorej ľudia vedú úbohý, odľudštený a desivý život.

Predstavte si projekt bývania s futuristickým dizajnom a ambicióznym rozsahom pripomínajúcim dystopické sci-fi prostredie, ktorý by stál miliardy EUR. Vďaka novým záberom zo saudskoarabského projektu “The Line” si ho nemusíte predstavovať.

Inteligentné mesto v Saudskej Arábii, ktoré vám vyrazí dych!

Obrovské mesto za jeden bilión EUR sa v súčasnosti stavia v Saudskej Arábii. Nové fotografie prezentujúce jeho nedávny pokrok ukazujú niečo, čo niektorí môžu nazvať monštrom modernej infraštruktúry.

Projekt, ktorý v podstate pozostáva z masívneho zrkadlového mrakodrapu položeného na bok v púšti a o ktorom sa pôvodne pochybovalo ako o “takmer nemožnom”, má byť údajne dokončený v roku 2030.

Nové letecké zábery ukazujú prebiehajúci projekt saudskoarabského megamesta “The Line”

Projekt “The Line” sa údajne na svojej ceste stretol s niekoľkými problémami, vrátane samotného začiatku výstavby. Po rokoch riešenia problémov a investícii vo výške 1 bilióna EUR je však už v plnom prúde, uviedla spoločnosť Unilad.

Začiatkom tohto mesiaca sa Giles Pendleton, prevádzkový riaditeľ projektu The Line, na svojej stránke na sieti LinkedIn podelil o niekoľko obdivuhodných fotografií projektu. K príspevku napísal: “Ako odpovedať neprajníkom na neuveriteľnú prácu, ktorá sa vykonáva v meste NEOM?”

NEOM je plánované cezhraničné mesto v provincii Tabuk na severozápade Saudskej Arábie. Je súčasťou projektu Saudská vízia 2030, ktorého cieľom je diverzifikovať hospodárstvo a znížiť závislosť Saudskej Arábie od ropy. NEOM zahŕňa projekt The Line.

V Saudskej Arábii sa v súčasnosti buduje inteligentné mesto za 1 bilión EUR

 

 

Giles pokračoval: “Ukážte prierez najväčším staveniskom na svete od hôr až po more.”

“Masívne vykopávky, budúcnosť ostrovných letovísk na Sindale a novú generáciu prístavov a logistiky v Oxagone.”

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov