Foto

Šokujúce fotografie, ktoré odhaľujú život v Hongkongu

fotografie

videní: 2.6K

V Hongkongu žije takmer až 7,5 milióna obyvateľov. Aj preto je v tomto veľkomeste veľmi ťažké nájsť vhodné miesto na bývanie. Našlo sa však jedno, nie veľmi šťastné riešenie. Ľudia tu bývajú v akýchsi malých kockách. Organizácia spojených národov takéto byty odsúdila za “urážku ľudskej dôstojnosti”. To však nemení nič na veci, že svoje bývanie takto rieši v meste približne až 200 000 ľudí. Je to pre nich jediná možná alternatíva. Nasledujúce šokujúce fotografie ti priblížia, ako to vyzerá v skutočnosti.

“V ten deň som sa vrátil domov a rozplakal som sa,” povedal pre National Geographic Benny Lam. Ten opísal svoju skúsenosť s fotografovaním týchto mizerných životných podmienok. Vďaka svojej sérii “V pasci” sa Lam snaží zvečniť zabudnuté miesta (byty), ktoré sa nachádzajú mimo dosah očarujúcich neónových svetiel Hongkongu.

“Možno si myslíte, prečo by sme sa mali starať o týchto ľudí, keďže oni nie sú súčasťou nášho života,” napísal Lam na svojom Facebooku. “Sú to práve ľudia, ktorí prichádzajú do nášho života každý deň: pracujú ako čašníci v reštauráciách, strážcovia v nákupných centrách, prípadne pobehujú po ulici, ktorú po nás čistia. Jediný rozdiel medzi nimi a nami je v našich domovoch. Je to otázka ľudskej dôstojnosti.”

“Od varenia až po spanie, všetky aktivity sa odohrávajú v týchto malých priestoroch,” povedal Lam. Tieto byty sú väčšinou vytvorené nelegálne. Väčší byť sa rozdelí na menšie časti (zhruba 1,5 až 12 metrov štvorcových). Cena takéhoto bytu tiež nie je najlacnejšia. Ako príklad nám poslúži 63-ročný Wong Tat-ming. Ten žije v byte s rozlohou 5,5 metra štvorcového. Mesačne sa cena takéhoto bytu pohybuje na hranici 300 €.

Fotografie Bennyho Lama:

14. Toaleta s kuchyňou v jednej kope

13. Vieš si predstaviť, žiť v takýchto podmienkach?

12. Tak toto je ten najväčší extrém

11. Miestnosť na šírku matraca?

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov