Zaujímavosti

TOP 10: Bežné potraviny, ktoré nás môžu zabiť

potraviny

videní: 2.6K

V dnešnej rýchlej dobe sa málokto zamýšľa nad tým, čo zje. Hlavne, nech je to rýchlo hotové a nech to zasýti. Tvoj jedálniček by mal byť pestrý, plný zeleniny, ovocia, vlákniny a bielkovín, aby si zvládal každodenný zhon. Existujú ale bežné potraviny, ktoré konzumujeme denne a vôbec sa nepozastavujeme nad tým, že nás môžu systematicky zabíjať. Aj keď sa možno na prvý pohľad zdajú zdravé či chutné.

10. Umelé sladidlá

Sprvu by sa mohlo zdať, že nahradiť škodlivý rafinovaný cukor umelými sladidlami je fajn nápad. Opak je ale pravdou. Možno obsahujú menej kalórií, no určite nie sú zdravšie. Už len to slovo “umelé”… Pri dlhodobom užívaní môžu nepriaznivo pôsobiť na funkcie mozgu a dokonca spôsobiť aj jeho poškodenie.

9. Raňajkové cereálie

Nič lepšie nemôžeš pre svoje telo urobiť, ako začať deň cereáliami s mliekom. Alebo žeby nie? Väčšina cereálií obsahuje veľké množstvo cukru a rafinovaných sacharidov. Je síce pravdou, že obsahujú aj vitamíny a vlákninu, avšak zvýšená hladina cukru v tele spôsobuje prekyslenie organizmu a s ním spojené mnohé zdravotné problémy.

 

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov