TOP 10

5 historických faktov, o ktorých nás v škole klamali

klamali

videní: 1.5K

Žijeme v informačnej ére. K mnohým dátam máme v dnešnej dobe jednoduchý prístup. Veď po ruke máme mobily, tablety, počítače a televízory. V určitých oblastiach sveta je preto ťažšie sa dostať k jedlu ako k internetu. Berme to však obrazne. Dnešný článok sa zameriava na 5 historických faktov, o ktorých nás v škole klamali.

Žijeme v klamstve. Predchádzajúce názory sú nepravdivé. Skutočná pravda bol zistená a dokázaná výskumom, či už sa jedná o vedecký objav alebo o vynález. Zhromaždili sme preto 5 historických faktov, ktoré sa v skutočnosti stali inak, než sme si doteraz mysleli.

5. Napoleon a nos Sfingy

Veľká Sfinga v Gíze je známa najmä pre absenciu svojho nosa. Legenda vraví, že práve Napoleonova armáda zničila túto oblasť tela Sfingy počas bitky s Turkami v roku 1798. To však vyvrátili poznámky dánskeho cestovateľa Frederica Nordena. Ten vykreslil sochu Sfingy bez nosa už v roku 1737.

4. Vikingské rohové prilby

Sme zvyknutí na Vikingov vyobrazených v prilbách s rohmi. Archeológovia však stále nemôžu s určitosťou povedať, aký tvar mala skutočná prilba Vikinga. Takéto prilby boli vyobrazené iba v ich hrobkách. Vedci si preto myslia, že takéto prilby boli používané iba na rituály a nie v naozajstnom boji. Okrem toho, prilby boli používané už od doby bronzovej, teda dávno pred Vikingami.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov