Zaujímavosti

Čínske mesto v masívnom obytnom bloku vyvoláva množstvo otázok

čínske mesto

videní: 1.2K

Čínske mesto v masívnom obytnom bloku vyvoláva množstvo otázok: Predstavte si, že máte možnosť vybaviť všetko, čo potrebujete, bez toho, aby ste museli opustiť svoj byt, od nákupu potravín cez stretnutie s priateľmi v kaviarni až po strihanie vlasov.

Čínsky bytový komplex v Qianjiang Century City, ktorý vlastní čínske mesto Hangzhou, ponúka svojim obyvateľom tento nezvyčajný životný štýl.

V masívnej budove známej ako Regent International žije 20 000 obyvateľov, čo je počet obyvateľov malého mesta.

Kolosálna stavba, ktorá sa týči do výšky 675 stôp (približne 206 metrov), ponúka 260 000 metrov štvorcových plochy, čím sa radí medzi najväčšie budovy v Číne.

Čínske mesto v masívnom obytnom bloku vyvoláva množstvo otázok

Kolosálny bytový komplex v Číne, ktorý pojme 20 000 obyvateľov, sa nedávno stal predmetom diskusií, pričom niektorí sa domnievajú, že môže byť alternatívou k riešeniu bytovej krízy

Pôvodne bol koncipovaný ako luxusný hotel a svoje brány otvoril v roku 2013. Navrhla ho Alicia Loo, hlavná dizajnérka druhého sedemhviezdičkového hotela na svete, hotela Singapore Sands.

Navyše sa predpokladá, že budova má kapacitu až 30 000 ľudí.

Kto žije v múroch tohto pôsobivého komplexu? Predpokladá sa, že objekt obývajú predovšetkým absolventi alebo študenti, ktorí sa chystajú ukončiť štúdium. Medzi jeho nájomníkmi sú aj mladí profesionáli vrátane majiteľov malých podnikov a vplyvných ľudí.

Mohutná budova známa ako Regent International je vysoká 675 stôp (približne 206 metrov)

Cena za bývanie vo vertikálnom mestečku sa líši, keďže menšie byty bez okien sa zvyčajne prenajímajú za približne 1 500 RMB (200 EUR) mesačne, zatiaľ čo väčšie byty s balkónmi sa môžu prenajímať za 4 000 RMB (520 EUR) mesačne alebo viac.

Regent International má 36 až 39 poschodí v závislosti od toho, na ktorej strane sa nachádzate, a ponúka rôzne zariadenia a podniky, ako napríklad obrovský food court, bazény, kaderníctva, nechtové salóny, stredne veľké supermarkety a internetové kaviarne.

Preto jediným momentom, keď členovia kompaktnej komunity musia opustiť budovu, je dostať sa na čerstvý vzduch.

Na internete sa nedávno objavili videá z tohto gigantického objektu, na ktorých ľudia vyjadrujú svoj údiv nad jeho početným vybavením a nezvyčajným životným štýlom jeho obyvateľov.

Cena za bývanie vo vertikálnom mestečku sa líši, pretože menšie byty sa prenajímajú za približne 200 EUR mesačne, zatiaľ čo väčšie byty sa môžu prenajať až za 520 EUR

V roku 2012 Čína plánovala výstavbu podobnej stavby, ktorá by sa stala najvyššou budovou na svete: 2 749 stôp (838 metrov) vysoký komplex s názvom Sky City. Stavebná spoločnosť Broad Group so sídlom v meste Changsha – čínske mesto očakávala, že budovu postaví len za 90 dní.

Na porovnanie tohto ambiciózneho plánu možno uviesť, že Burdž Chalífa, ktorá je v súčasnosti najvyššou stavbou sveta, má celkovú výšku 2 722 stôp (vyše 829 metrov) a jej výstavba trvala päť rokov.

Oznámili, že tento fantastický počin sa stane skutočnosťou vďaka stavebnej technike, ktorá pozostáva z výroby tisícov prefabrikovaných oceľovo-betónových blokov, ich prepravy na miesto a zabalenia na miesto, podobne ako domček z Lega.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov