Zaujímavosti

Vitamín D: Tieto varovné signály ťa upozornia na jeho nedostatok

vitamín D

videní: 750

Za normálnych okolností sa vitamín D tvorí v koži prostredníctvom slnečného žiarenia. Jeho nedostatok spôsobuje napríklad nadmernú únavu.

Odhaduje sa, že približne 1 miliarda ľudí na celom svete má nedostatok vitamínu D. Počet ľudí, ktorým vitamín D chýba je naozaj obrovský a tento nedostatok môže viesť k mnohým zdravotným problémom, ktoré si zvyčajne vyžadujú okamžitú pozornosť ľudí. Dnes si ukážeme zopár varovných signálov, ktoré ti naznačia, že máš nedostatok tohto vitamínu. Samozrejme, tieto príznaky nemusia byť spôsobené iba nedostatkom vitamínu, ale môžu mať pôvod niekde úplne inde. Preto je vždy lepšie, ak sa o ďalších postupoch poradíš so svojom lekárom. Poďme sa teda spoločne pozrieť, ako vyzerá nedostatok vitamínu D a ako ho môžeme vo svojom tele zvýšiť.

6. Vypadávanie alebo rednutie vlasov

Vitamín D je nevyhnutný pre kožné bunky, ktoré spracovávajú keratín, bielkovinu, ktorá je potrebná pre rast našich vlasov a nechtov. Takže, ak je ho málo, keratín sa neprodukuje v dostatočnom množstve a naše vlasy tak trpia. V skutočnosti je nedostatok vitamínu D často spojený s alopéciou a rednutím vlasov u mužov aj žien. Existuje mnoho štúdií a výskumov, ktoré dospeli k rovnakým výsledkom, čo znamená, že zmeny v našom stravovaní sú nevyhnutné.

5. Problémy so spánkom

Tento vitamín hrá veľmi dôležitú úlohu pri plnohodnotnom spánku. Štúdie ukázali, že jeho nedostatok môže viesť k nespavosti, narušenému spánku, menej regeneračnému spánku a menej hodinám spánku. U niektorých ľudí môže dokonca viesť k spánkovému apnoe, kedy nie je dýchanie regulované a prerušuje spánok na celú noc.

4. Vyššia chorobnosť

Jedným zo štítov, ktoré naše telo a imunitný systém bráni pred chorobami a vírusmi je vitamín D. Ak nášmu telu chýba tento vitamín, je pre nás oveľa jednoduchšie nakaziť sa vírusmi a často tak ochorieť. Prechladnutie, bronchitída a zápal pľúc sa môžu dostaviť oveľa jednoduchšie, keď nám tento vitamín chýba. Inými slovami, tento vitamín je pre nás dôležitý.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov