Tipy a triky

Jednoduché spôsoby, ako si udržať zdravé zuby

zuby

videní: 953

Jednoduché spôsoby, ako si udržať zdravé zuby: Niekedy si pred spaním zabudneme vyčistiť zuby, ale nebojte sa, každý to už zažil. Pocit viny, ktorý prežívame, je však opodstatnený, pretože v našich ústach sa darí baktériám a zvyškom jedla.

Zatiaľ čo niektoré z týchto ústnych baktérií sú zdravé, iné spôsobujú ochorenia ďasien a zubný kaz. Možno vás prekvapí, že tieto problémy môžu pretrvávať, aj keď si zuby čistíte dvakrát denne. Staráte sa však o svoje zuby správne?

Dôležité: Tento článok bol vytvorený len na informačné účely a neodporúča sa ako odborné poradenstvo. Ďalšie informácie na túto tému konzultujte so svojím lekárom.

Jednoduché spôsoby, ako si udržať zdravé zuby

Starajte sa o svoju zubnú kefku a pravidelne ju vymieňajte

Veľmi dôležité je vybrať si malú alebo stredne veľkú zubnú kefku so štetinami, ktoré sa dostanú do zákutí medzi zubami. Vynechajte kryty na zubnú kefku – môžu zachytávať baktérie. Po každom použití kefku dobre opláchnite vodou a nechajte ju vyschnúť na vzduchu. A držte ju ďalej od toalety, aby ste sa vyhli prenosu baktérií. A nezabúdajte, že zubnú kefku pravidelne vymieňajte, pretože jej štetiny sa opotrebúvajú, čím sa znižuje ich účinnosť pri čistení vašich zubov.

Navštívte svojho zubára aspoň dvakrát ročne

Chápeme, že návštevy zubára nie sú práve zábavné, ale predchádzať problémom je oveľa lepšie ako ich neskôr liečiť. Bez ohľadu na to, ako usilovne si zuby čistíte kefkou a zubnou niťou, na niektoré miesta v ústach sa jednoducho nedá dostať.

Počas návštevy zubného lekára sa zubný lekár zaoberá týmito zložitými oblasťami v blízkosti línie ďasien, vpredu aj vzadu, aby odstránil všetky nánosy zubného povlaku a kameňa. Je to kľúčový krok v boji proti zubnému kazu. Prekvapivo, mnohí ľudia si čistenie zubov užívajú, pretože po ňom majú pocit hladkých a sviežich zubov. Snažte sa naplánovať si návštevu aspoň dvakrát ročne.

Ak vás trápia zubné kazy alebo hlbšie problémy, váš zubár môže na bližšie preskúmanie použiť röntgenové lúče a laser. Prijímajú tiež preventívne opatrenia, ako napríklad nosenie masiek a rukavíc, aby udržali baktérie a baktérie pod kontrolou.

Zmeňte stravovacie návyky

Zlepšenie stravovania môže urobiť zázraky pre vaše celkové zdravie vrátane zubov. Štúdia z časopisu The British Medical Journal zdôraznila, že úprava stravovania môže dokonca zabrániť vzniku zubného kazu alebo ho zvrátiť v závislosti od jeho aktuálneho štádia. Vieme, že konzumácia sladkých vecí vedie k problémom so zubami, ale zmena stravovacích návykov by mohla tento problém odstrániť.

V prvom rade sa zamerajte na viac vápnika. Je to veľký hráč pri budovaní silných kostí a zubov, takže sa snažte do svojho denného príjmu zaradiť mliečne výrobky, ako je mlieko, jogurt, kyslá smotana a syr.

Vymeňte sladké nápoje za dobré. Obmedzte konzumáciu limonád, džúsov a perlivých nápojov. Vyberajte si viac ovocných koktailov alebo nesladeného čaju. Voda je skutočným šampiónom – pomáha hydratovať a zvyšuje prúdenie slín, čo je dobré pre vaše telo aj zuby.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov