Tipy a triky

Kľúče od auta: Na čo všetko ich môžete využiť?

kľúče od auta

videní: 1.5K

Kľúče od auta: Koľko pozornosti venujete kľúču od auta? Tento kúsok plastu je síce malý, ale môže vám pomôcť viac než len odomknúť auto.

Kľúče od auta: Na čo všetko ich môžete využiť?

Čo je to vlastne kľúčenka pre kľúče od auta?

Kľúčenka je malé diaľkové zariadenie, ktoré umožňuje ovládať bezkľúčový systém. S kľúčenkou nepotrebujete skutočný kľúč, aby ste sa dostali do vozidla. Kľúčenka využíva rádiové frekvencie na komunikáciu s vaším vozidlom a jeho ovládanie. Cinkanie kľúčov sa stane zvukom minulosti, ak máte toto šikovné zariadenie (ku kľúču od zapaľovania by ste v každom prípade nemali pripájať žiadne iné kľúče).

Ukázalo sa, že s týmto praktickým kúskom technológie môžete robiť veľa vecí. Tu je niekoľko tajných spôsobov využitia kľúčenky od auta, o ktorých ste možno doteraz nevedeli – vyskúšajte ich sami!

Štartovanie vozidla na diaľku

V niektorých vozidlách môžu kľúče od auta počas chladných dní na diaľku naštartovať vaše vozidlo v závislosti od toho, či je vo vašom štáte povolený voľnobeh. Stačí hľadať tlačidlo diaľkového štartovania motora, ktoré je často označené kruhovou šípkou, uvádza Consumer Reports.

Používanie kľúča na spúšťanie okien

Vedeli ste, že svoj kľúč môžete použiť aj na spustenie okien? HuffPost uvádza, že kľúčenka mnohých áut teraz dokáže stiahnuť všetky okná naraz. Skúste dvakrát stlačiť tlačidlo odomykania a druhýkrát ho podržte, kým sa neotvoria všetky okná. Keď už hovoríme o oknách v aute – rozmýšľali ste niekedy, prečo sú na nich tie čierne bodky?

Sklopenie spätných zrkadiel pomocou kľúčov od auta

V prípade vozidiel, ktoré to nerobia automaticky pri uzamykaní, skúste podržať tlačidlo uzamknutia na desať sekúnd. Consumer Reports uvádza, že táto funkcia býva dostupná v novších pickupoch Chevrolet a GMC. Tu je niekoľko ďalších zvláštnych funkcií auta, o ktorých ste možno nevedeli, že ich máte.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov