Zaujímavosti

Ako hracie automaty odlišujú falošné mince?

mince

videní: 483

Hracie automaty sú spravidla elektronické zariadenia, na ktorých môžeš za peniaze hrať nejakú hru. Najčastejšie sú umiestnené v stojacej skrini s displejom a ovládacími prvkami na čelnej stene. Ako rozlišujú falošné mince od tých skutočných?

Hazard vo svetovom meradle nie je ničím neobvyklým. Určite si už aj ty prechádzal okolo (možno nie len to) týchto žiariacich skriniek a rozmýšľal, či máš vôbec šancu. Najobvyklejšou formou sú výherné hracie automaty, ktoré umožňujú peňažné výhry. Automaty patria v súčasnej dobe medzi najobľúbenejšie kasínové hry, a to hlavne kvôli nenáročnosti.

 

 

Ako hracie automaty odlišujú falošné mince?

Vynálezcom automatov je Charles Fray, ktorý zostavil prvý automat a základné pravidlá sa od tej doby nezmenili. Hráč si vsadí a roztočí sadu valcov zo symbolmi. Každý z týchto valčekov sa potom zastaví a pokiaľ na nich hráč uvidí tri rovnaké symboly, vyhráva. V zásade tu platí aj pravidlo, že čím sú symboly ojedinelejšie, tým je vyhraný obnos vyšší.

Stroje majú rôzne prepracované mechanizmy na meranie presných rozmerov a hmotnosti mince a tie falošné presmerujú na spätný podnos zariadenia. Mince tiež prechádzajú magnetickým poľom. Vlastné magnetické vlastnosti jednotlivej mince určujú jej dráhu a rýchlosť prostredníctvom senzorov, a tak triedia falzifikáty od dôveryhodných mincí. Aj keď podvodníci môžu napodobňovať povrchové vlastnosti mincí, je takmer nemožné zmiešať kovy tak, aby sa dosiahli také náročné magnetické vlastnosti.

 

 

Ako hracie automaty odlišujú falošné mince?

 

 

Tušil si o tom, že najstaršie kasíno na svete je v Benátkach? Jeho história siaha do roku 1638 a od svojho otvorenia ho prevádzkujú až dodnes. Ak si teda chceš spraviť výlet do tohto malebného mesta, nevynechaj návštevu skvostu s názvom Casino de Venezia. Kasíno počas prehliadky Benátok nemôžeš minúť, pretože vchod je priamo z Canal Grand, ktorý je hlavnou dopravnou tepnou mesta.

Obyvatelia Benátok sú na toto kasíno pyšní a nielen preto, že je najstaršie na svete. Sídli totiž v paláci, ktorý bol postavený v roku 1510. Exkluzívne priestory kasína v Benátkach, kde cítiť na každom kroku závan histórie, si vyžadujú aj patričný dress code, takže vstup je len v spoločenskom odeve. Napokon, vstupuješ do budovy paláca s typickou architektúrou v renesančnom štýle, kde nechýbajú lustre z mosadze, mramor či vyrezávané schodisko…

 

Zdroj: ScienceFocus topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov