Zaujímavosti

Slanina ako medicínsky zázrak? Týmto liečivým účinkom nebudeš veriť

slanina

videní: 3.6K

Slanina je skvelou pochutinou a určite nenahraditeľnou súčasťou slovenského národného jedla, a nezostáva iba pri tom. Budeme sa ti snažiť vyvrátiť mýty o nezdravom tuku ako je slanina. Priblížime ti jej kozmetické a liečivé účinky i slaninovú diétu.

 

 

Ak si prečítaš týchto pár riadkov, prídeš na to, že slanina nie je až taká zlá a jej využitie v domácej lekárničke je naozaj prospešné. Slanina totiž obsahuje bonusy, o ktorých by si mal vedieť.

Prídeš na to, že slanina slúži ako prevencia pred ochoreniami i ako zbraň v boji proti infekciám.

LÁTKY OBSIAHNUTÉ V SLANINE DOKAZUJÚ DIVY

Na úvod si trochu predstavme slaninu. Slanina sa považuje za jediný mäsový výrobok, ktorý má v sebe okolo 150 rôznych látok. Všetky však nie sú zdraviu prospešné, preto sa odporúča ju konzumovať len v malých množstvách.

Slanina obsahuje vitamíny ako B1, B2, B6, E a tiež minerály: vápnik, železo, fosfor a pod.. Spoločná kombinácia týchto látok obsiahnutých v slaninke dokazuje divy.

Naše telo si samo nevie vyprodukovať polynenasýtené mastné kyseliny – a toto je zložka, ktorá je obsiahnutá v slaninke. Polynenasýtené mastné kyseliny sú obzvlášť dôležité pre náš hormonálny systém. Zaujímavou látkou v slanine je kyselina arachidonová. Tá pôsobí ako regulátor metabolizmu cholesterolu v tele. Za významnú zložku sa považuje aj kyselina hyalurónová. Jej význam sa vyzdvihuje v kozmetike a prípravkoch proti starnutiu.

KOZMETICKÉ VYUŽITIE SLANINY

  • Proti suchej pleti a vráskam
  • Peeling so slaniny
  • Pri citlivej pokožke, pleti a bradavkách
  • Na lámavé nechty a zádery
  • Na tvrdé a popraskané päty

 

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov