Zaujímavosti

Reč tela: Jednoduché spôsoby, ako ju čítať a pochopiť

reč tela

videní: 971

Reč tela: Niekedy aj tie najmenšie veci, ktoré robíme s našimi časťami tela, môžu vyslať dôležité posolstvo ľuďom okolo nás, toto sa nazýva reč tela. Aj keď ich nerobíme vedome, niektoré gestá môžu úprimne opísať, ako sa cítime vo vnútri, a veľa o nás vypovedať. Reč tela môže byť užitočná v rôznych situáciách, preto je dôležité vedieť, čo tieto veci znamenajú.

Dôležité: tento článok poskytuje informácie len na zábavné účely a nemal by sa brať príliš vážne.

Reč tela: Jednoduché spôsoby, ako ju čítať a pochopiť

Zvyk vrtieť sa

Či už ide o trvalý zlozvyk, alebo o mechanizmus zvládania stresu, je vhodné obmedziť fidgeting. Neustále krútenie vlasmi, dotýkanie sa prsteňov, poklepávanie prstami a nohami alebo časté kontrolovanie hodiniek počas dôležitých rozhovorov alebo stretnutí môže signalizovať nezáujem alebo túžbu byť niekde inde.

Dotýkanie sa obočia

Ak si všimnete, že sa niekto dotýka obočia, môže to naznačovať, že sa cíti pod tlakom alebo v strese, a ako hovoria odborníci, ide o metódu sebaukľudnenia, ktorá sa používa na opätovné získanie kontroly. Tento signál reči tela môže naznačovať, že sa usilovne snažia na niečo spomenúť. Toto gesto sa stáva nápadnejším, keď niekto hlboko uvažuje o nejakej téme.

Hryzenie nechtov

Obhrýzanie nechtov je ďalším znakom nervozity a plachosti viditeľným pre ostatných. Hoci môže poskytovať úľavu od stresu, neúmyselne odhaľuje vaše emócie. Okrem toho môže rozptyľovať pozornosť osoby, s ktorou sa rozprávate, a môže byť potenciálne nepríjemné. Okrem toho poškodzuje stav vašich nechtov, čo ovplyvňuje to, ako vás vnímajú ostatní, čo môže viesť k negatívnemu dojmu na základe vzhľadu.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov