Foto

Úžasné portréty slávnych žien, ktoré ukazujú ich intímnu stránku

portréty

videní: 1.6K

Kate Barry. Možno ti toto meno nič nehovorí, no jej portréty ti povedia veľa. Slávna fotografka fotila nejednu slávnu dámu. Výsledok je intímny a fascinujúci. 

Aj keď táto pani fotografka už nie je medzi nami, je stále celosvetovo uznávaná. Táto britská umelkyňa pracovala pre Vogue, Elle, Paris Match, Le Figaro Madame a mnohé ďalšie slávne vydavateľstvá. Jej portréty všetci milovali z jedného prostého dôvodu – boli sexy, ale zároveň skutočné.

Kate Barry vyrástla v rodine obklopenej mystikou a slávou. Patrili do buržoazno-bohémského socialitného davu modernej aristokracie v Paríži, ale ona – na rozdiel od ľudí v jej okolí – sa našla skôr za kamerou, ako pred ňou. “Bolo to pre mňa niečo kúzelné, predstava sa objavila takmer okamžite. Už dlho si neuvedomujem, že fotografovanie je moja práca, je to akási hra,” povedala Kate o svojom povolaní.

Umelkyňa tvrdila, že fotografovanie má za cieľ zachytiť to, čo ostatní nevidia. “Jeden z mojich kamarátov, ktorý tiež pracuje v oblasti fotografovania, vždy hovorí o vytváraní fotografie, nie o fotení – táto fráza je viac aplikovateľná, keď používa film a tmavú komoru (miestnosť, kde sa vyvoláva film), ale aj tak- ide o to, aby ste vzali to, čo je a vytvorili z toho skvelé portréty.”

Depresia a závislosť boli bežné v kruhoch, v krotých sa táto úžasná žena pohybovala. “Môj objektív bol dlho akousi obranou proti melanchólii, ktorú som cítila.” Bohužiaľ, títo démoni sa nakoniec dostali aj k nej. Kate Barry vyskočila z balkóna svojho parížskeho bytu v roku 2013 a tým ukončila svoj krátky, no výnimočný život.

Pozri sa na svet cez jej objektív. TOPdesať ti prináša niekoľko jej fotoportrétov, na ktorých sú slávne tváre. Kate dokonalo zachytila ich ženskosť v tajomnej atmosfére.

1. Vanessa Paradis

portréty

portréty

portréty

 

 

portréty

2. Monica Bellucci

#7 Monica Bellucci

portréty

3. Audrey Tautou

Portréty

4. Sophie Marceau

portréty

 

 5. Diane Kruger

portréty portréty

6. Amira Casar

portréty

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov