TOP 10

10+ ultra populárnych vecí, ktoré sa pôvodne mali volať úplne inak

inak

videní: 1.7K

Predstav si, že sedíš v Cargo House na káve, keď ti zrazu zazvoní tvoj mobilný telefón Motion a na druhej strane tvoja kamarát, ktorý sa ťa pýta, či dnes pôjdete na film “3.000”. Zároveň ti povie, aby si nezabudol kúpiť nejaký ten popcorn a Brad’s Drinky. Si stratený? Nuž, takto by to vyzeralo v alternatívnom vesmíre, kde sa populárne veci volajú úplne inak.

1. Lenny, Penny a Kenny – Teória veľkého tresku

popularne_veci_1

Úprimne? Teória veľkého tresku znie omnoho lepšie ako Lenny, Penny a Kenny. Kto je Kenny, pýtaš sa? Nuž, dnes ho poznáme ako nezabudnuteľného Sheldona. 🙂

2. Backrub – Google

popularne_veci_22

Jedno z najzvláštnejších mien na tomto liste. Backrub? Alebo teda voľne preložené ako Masáž chrbta? Prečo? To sa zrejme nikdy nedozvieme, no v roku 1997 sa spoločnosť, našťastie, premenovala na Google.

3. Mr. Cauliflower – Mr. Bean

popularne_veci_21

Rowan Atkinson prišiel s nápadom na túto legendárnu postavu počas štúdia na Oxforde. Jednou z možností bolo pomenovať postavu aj ako Mr. Cauliflower, čo znamená v preklade pán Karfiol. Hoci pán Fazuľa znie stále zvláštne v preklade, v angličtine je Mr. Bean jednoznačne lepšou voľbou.

 

4. Pictaboo – Snapchat

popularne_veci_20

Snapchat sa pôvodne naozaj volal Pictaboo, kým zakladatelia nedostali upozornenie od fotografickej spoločnosti, ktorá sa volala rovnako.

5. Six of One – Friends

popularne_veci_19

Friends, alebo teda Priatelia, sú jedným z najnezabudnuteľnejších sitkomov. No pôvodným názvom šou bolo “Six of One”. Vzhľadom na kreativitu slovenských filmových a seriálových prekladov si netrúfame odhadnúť, ako by znel slovenský názov. No musíme podotknúť, že Priatelia sú jednoznačne lepšia voľba. 🙂

6. Sweet Children – Green Day

popularne_veci_17

Wake me up when September ends… Kto by nepoznal kultovú pesničku, za ktorou sa skrýva smutný odkaz. Billie Joe Armstrong, frontman, založil kapelu vo veku 14 rokov pod názvom Sweet Children. Meno si na Green Day zmenili preto, lebo si ich ľudia často plietli s kalifornskou módnou značkou Sweet Baby.

7. Alexis Texas – Hannah Montana

popularne_veci_16

Hannah Montana, jedna z najžiarivejších detských hviezd, aké kedy vo filmovom a hudobnom priemysle existovali, sa mala pôvodne volať podľa iného amerického štátu: Alexis Texas. Problémom ale bolo, že rovnaké meno mala aj istá pornohviezda…

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov