Zaujímavosti

Jedlo, ktoré môžeš jesť bez výčitiek aj v noci

jedlo

videní: 2.5K

Dobrou správou je, že vedci a lekári tvrdia, že je prospešné a dokonca nevyhnutné večer jesť. Ale aby si sa vyhol ťažkostiam so žalúdkom, zlému spánku a priberaniu na váhe, je dôležité múdro si vyberať jedlo, ktoré si dáš na večeru. A samozrejme nezabudni na rozumnú veľkosť porcií. Tieto produkty ti môžu priniesť zdravotné výhody, aj keď ich budeš jesť v neskorých večerných hodinách.

 

Vaječné jedlá

6 jedál, ktoré môžete jesť v noci bez priberania na váhe

Vajcia sú zdrojom kompletného proteínu, ktorý obsahuje esenciálne aminokyseliny, a preto sa po ňom cítiš rýchlo plný. Najlepšou voľbou sú vajcia Benedikt alebo jednoducho uvarené vajcia. Omelety a miešané vajcia sú tiež dobrou formou večere, ale iba ak ich pripravíš s minimálnym množstvom oleja (alebo úplne bez oleja).

Syry a hrozno

6 jedál, ktoré môžete jesť v noci bez priberania na váhe

Malý kus syra má iba okolo 100 kalórií , ale prinesie ti veľa radosti a výhod vo forme tryptofánu, bielkovín a kazeínu. Najmä kazeín ti môže pomôcť cítiť sa viac spokojný a je dobrý pre zdravie svalov, aj keď ho konzumuješ pred spaním. Tvojmu spánku prospeje aj niekoľko bobuliek hrozna, ktoré je mimochodom bohaté na melatonín.

Jedlo z moriaka

6 jedál, ktoré môžete jesť v noci bez priberania na váhe

Pre ľudí, ktorí dávajú prednosť ťažšiemu jedlu, môžeme povedať, že moriak je skutočnou zásobou tryptofánu a zdravých bielkovín. Je lepšie zvoliť tento druh mäsa namiesto kuracieho mäsa, pretože pre naše telo je ľahšie stráviteľné.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov