Zaujímavosti

Bizarné veci nájdené na Zemi, ktoré dodnes nevieme vysvetliť

bizarné veci

videní: 1.4K

Bizarné veci nájdené na Zemi, ktoré dodnes nevieme vysvetliť: Archeológia nám pomáha pochopiť, čo sa dialo na Zemi pred stáročiami.

Ďalšou skvelou vecou je, že niekedy sa nájde záhada, ktorú nikto nedokáže definitívne vysvetliť. Pridajte zvláštne vyzerajúci artefakt alebo nezvyčajnú štruktúru a výsledkom sú skutočne bizarné veci.

Tu sú bizarné veci nájdené na Zemi, ktoré stále nevieme vysvetliť

Vták Sakkára

Staroveký Egypt po sebe zanechal niekoľko úžasne vyzerajúcich artefaktov a stavieb, ktoré môžeme obdivovať. Problém je, že môžeme len odhadovať, čo presne sa vtedy dialo. Sakkarský vták je príkladom tejto pretrvávajúcej záhady. Datuje sa približne 2 200 rokov dozadu. Spomeňte si na starú supermanovskú vetu: “Je to vták? Je to lietadlo?” Presne pred takouto dilemou stoja odborníci, odkedy bola drevená figúrka koncom 19. storočia nájdená.

Vzhľadom na dizajn, ktorý pripomína niečo ako klzák, sa ľudia domnievajú, že figúrka predstavuje nejaké staroegyptské lietadlo. Dokonca boli postavené aj prototypy, avšak s rozporuplnými výsledkami. Iní sú presvedčení, že vták zo Sakkáry je hračka alebo podobný predmet. Jednoducho to nevieme s istotou.

Staroveké lietadlá

Ak sa budeme držať leteckej témy, tu sú niektoré dômyselne navrhnuté zlaté predmety zo starovekého Egypta. Niektorí si myslia, že zobrazujú zvieratá. Iní sa domnievajú, že zobrazujú prekvapujúco prepracovaný dizajn lietadla z roku 500 n. l. alebo z obdobia spoločného letopočtu, ktoré sa meria od obdobia, ktoré sa považuje za obdobie narodenia Krista.

Mohli by ste to nazvať aj AD, čo latinsky znamená “v roku Pána”. Nech to poviete akokoľvek, tieto takzvané drobnosti nútia archeologickú komunitu škrabať sa po hlave.

Línie Nazca

Možno neviete, čo je to geoglyf, ale pravdepodobne ste ho už videli. Zvyčajne sa fotografujú zo vzduchu a zvyčajne majú tvar ľudí alebo zvierat. Môžu byť vytvorené z predmetov, ako sú napríklad skaly. Alebo namiesto toho, aby ste veci položili, môžete ich odobrať. Čo mám na mysli? Nuž, dobrým príkladom sú línie Nazca v Peru.

Datujú sa do obdobia medzi rokmi 500 pred n. l. a 500 n. l., t. j. do spoločnej éry, a “umelci” z Nazcy použili krajinu ako svoje plátno. Línie sú biele, pretože takú farbu má zem, keď naberiete kamienky, ktoré ju pokrývajú. Zobrazujú sa tu rôzne formy života, línie a tvary, hoci dodnes sa nenašlo správne vysvetlenie, prečo sú tam tieto línie. Sľúbili sme vám bizarné veci a každá z týchto vecí bola dosť bizarná. Teraz sa pripravte na ešte viac bizarné veci.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov