Tipy a triky

3 dôvody, prečo klasické mydlo nie je dobré pre tvoju tvár

mydlo

videní: 410

Klasické mydlo má zásaditý charakter, ktorý tvojej pokožke vôbec neprospieva. Obsahuje tiež mnoho ďalších škodlivých látok.

Preto ak máš nejaké problémy s pleťou a už roky rozmýšľaš, prečo sa to deje práve tebe, možno ti tento článok pomôže zmeniť návyky a zlepšiť kvalitu pokožky. Mydlo by mohol byť práve jednou z chýb starostlivosti o pleť. Prečo je to tak?

 

 

3 dôvody, prečo klasické mydlo nie je dobré pre tvoju tvár

Pleť je kyslá a mydlo je na báze zásady

V podstate je tvoja pokožka zostavená z kyslého plášťa, ktorý pôsobí ako bariéra pred vonkajšími vplyvmi. Všeobecne je vodíkový potenciál (pH) našej pokožky niekde medzi 4 a 6,5. Pri meraní kyslosti alebo zásaditosti látok rozpustných vo vode je všetko, čo má nižšiu hodnotu ako pH 7 kyslé, a všetko, čo je vyššie má zásaditý charakter. Takže zásaditosť mydla nezodpovedá povahe našej tváre. Na umývanie tváre radšej používaj mydlá určené špeciálne na tvár a nie na ruky.

Mydlo tvoju pleť vysušuje

Ak si myslíš, že teba sa tento problém netýka len preto, že máš mastnú pleť, čítaj pozorne. Mydlo odmasťuje prirodzené oleje z pokožky, vďaka čomu je pevnejšia a suchšia. Pleť sa potom snaží produkovať ešte viac olejov, aby sa chránila pred podráždením a vzniká začarovaný kruh. Ak už používaš mydlo a nechceš meniť zaužívané zvyky, vyber mydlo s rovnovážnejším pH. To ti môže skutočne pomôcť pri odstraňovaní mastnoty a nečistôt z tváre. Umývanie klasickým mydlom sa vlastne nelíši od umývania čistiacim prostriedkom.

 

 

3 dôvody, prečo klasické mydlo nie je dobré pre tvoju tvár

 

 

Spôsobuje kožné choroby

A možno o tom ani nevieš. Mydlá obsahujú určité tvrdé chemikálie, ktoré poškodzujú jemnosť pokožky. Namiesto toho, aby si si hneď kúpil nejakú alternatívu, ktorá ťa dostane do ešte väčších problémov, prestaň si na chvíľu umývať tvár týmto drastickým spôsobom. Predtým, ako začneš používať akúkoľvek ultra zvlhčujúcu odrodu mydla, ktoré v súčasnosti ponúkajú rôzne značky, poraď sa s lekárnikom alebo lekárom, aby si sa vyhol akýmkoľvek možným kožným chorobám.

Mal by si si byť istý, že používaš produkt, ktorý udržiava tvoju pokožku mladú, krásnu a tiež nebude mať na pleť nepriaznivý vplyv.

 

Zdroj: lifealth topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov