Foto

Najkrajšie budovy sveta: Poznáte ich všetky?

budovy

videní: 6.5K

Najkrajšie budovy sveta: Poznáte ich všetky? Hoci sú vysoké mrakodrapy určite ohromujúcim pohľadom, slovo “krásny” by ste na označenie mnohých z nich nepoužili. To sa však nedá povedať o týchto stavbách, pretože ich architekti – či už moderní alebo starovekí – pri ich navrhovaní kládli krásu na prvé miesto.

The Cultural Tutor je účet na Twitteri, ktorý sa venuje upozorňovaniu na zaujímavé, historické a vzdelávacie obrázky. Ak chcete, materiály na výučbu kultúry. Minulý týždeň sa v jednom z týchto príspevkov zdieľalo vlákno “14 najväčších náboženských stavieb sveta” s ich názvami a umiestnením.

Podrobnejšie informácie o niektorých budovách nájdete aj v samotnom príspevku. Inšpirovaní týmto príspevkom sme sa rozhodli zozbierať niekoľko ďalších. V priebehu dejín len málo vecí motivovalo ľudí k tvorivému úsiliu tak silno ako náboženstvo, a preto nie je prekvapujúce, že tieto stavby boli postavené so zámerom uctiť si božstvá svojich kultúr.

Od gigantických veží, ako je indický chrám Meenakshi, až po intímne a vzdialené stavby, ako sú čínske chrámy Fanjingshan, každá z týchto ohromujúcich stavieb je vytvorená s ohľadom na krásu. Ak vás teda nebaví pozerať z okna na škaredý dvojdom na druhej strane ulice, pozrite si najkrajšie budovy sveta.

Najkrajšie budovy sveta: Poznáte ich všetky?

Chrám Meenakshi, Tamilnádu, India

Durhamská katedrála, Spojené kráľovstvo

Hallgrímskirkja, Reykjavík, Island

Synagóga v Szegede, Maďarsko

Gurdwara Sri Hemkund Sahib, Uttarakhand, India

1 2 3 4 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov