TOP 10

TOP 10 najkrajších zámkov a hradov na svete

zámkov

videní: 3.4K

Minimálne každé jedno dievča snívalo, že bude bývať na zámku alebo hrade. Zámky a hrady sú tajomné a zároveň tak krásne, tým nám pripomínajú históriu v mnohých rôznych érach. Nie je prekvapením, že zámky otvorené pre verejnosť sú populárnymi turistickými atrakciami. Tieto miesta sa hodne využívajú vo filmovom priemysle. Avšak, nie každý ma možnosť vidieť zámok alebo hrad každý deň, najmä tí, ktorí bývajú v mestách. Existujú však aj krajiny, v ktorých sa zámky a hrady jednoducho nevyskytujú. Takže kde nájdeme tie vysnívané zámky a hrady? Pozri sa na týchto TOP 10 najkrajších zámkov a hradov na svete.

10 – De Haar, Holandsko

dehaar

wikipedia.org

Tento zámok sa nachádza v strede Holandska a je najluxusnejším zámkom v krajine. Jeho história sa datuje od 13. storočia. Hrad De Haar musel byť v roku 1892 kompletne rekonštruovaný. Práce sa ukončili v roku 1912. Park a záhrady, ktoré obklopujú tento hrad, dosahujú viac ako 135 akrov.

9 – Hohenschwangau, Nemecko

Autor: Softeis / wikipedia.org

Autor: Softeis / wikipedia.org

Zámok Hohenschwangau bol v 19. storočí palácom, v ktorom strávil svoje detstvo kráľ Ľudovít II. Zámok bol prvýkrát historicky spomenutý v roku 1397. Interiér bol kompletne prestavaný novým majiteľom v roku 1549.

8 –  Zámok Chambord, Francúzsko

Autor: Éléosud / wikipedia.org

Autor: Éléosud / wikipedia.org

Pôvab tohto zámku sa skladá zo zmesi francúzskej renesančnej architektúry a tradičných francúzskych stredovekých prvkov, ktoré zahŕňajú klasické renesančné stavby. Špekuluje sa, že Leonardo da Vinci sa mohol podieľať na navrhovaní zámku. Na zámku sa nachádza 440 izieb, 282 krbov a 84 schodísk.

7 – Peleș Castle, Rumunsko

Autor: Myrabella / wikipedia.org

Autor: Myrabella / wikipedia.org

Nachádza sa na existujúcej stredovekej ceste, ktorá spájala Transylvániu a Valašsko. Peles Castle je novorenesančný zámok. Bol postavený v rokoch 1873 – 1914 a stál približne 16 000 000 rumunských levou v zlate. V dnešnej dobe sa to rovná približne 113 000 000 miliónom €. Viac ako 170 izieb je vyzdobených tematikou rôznych kultúr z celého sveta.

6 – Carskoje Selo, Rusko

Autor: Florstein / wikipedia.org

Autor: Florstein / wikipedia.org

Do dnešnej podoby ho na želanie cárovnej Kataríny I. prestaval známy taliansky architekt Francesco Bartolomeo Rastrelli v rokoch 1752 – 1756. Medzi najznámejšie mmiestnosti v paláci patrí Jantárová komnata. Tá bola počas nemeckej okupácie nacistickými vojskami demontovaná a odvezená do nemeckého Königsbergu. Odvtedy sa o nej nič nevie. V roku 2003 bola vystavená jej verná kópia.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov