Foto

Hindenburg na fotografiách: Gigantický vzducholoď, ktorá nadchla každého

Hindenburg

videní: 816

Historické fotografie sú veľmi zaujímavým zdrojom informácií. Zo žiadnych dobových zdrojov či rozhovorov si nedokážeme predstaviť realitu lepšie, ako z reálnych fotiek. Občas nájdeme na internete fotografie, ktoré sú naozaj výnimočne zaujímavé. Podobne, ako tieto historické obrázky vlávnej vzducholode Zeppelin LZ-129 Hindenburg. Táto vzducholoď bola jednoducho gigantická!

Ak si chcel na začiatku 20. storočia prekročiť Atlantický oceán, musel si si kúpiť lístok na loď a plaviť sa dlhé hodiny. Avšak po tom, ako britskí leteci John Alcock a Arthur Brown uskutočnili prvý nepretržitý let ponad Atlantik v júni 1919, začalo sa všetko meniť. A nakoniec, 11. októbra 1928, sa ovjavil Hugo Eckener, ktorý bol hlavný veliteľ pre vzducholoď Graf Zeppelin, ktorá bola súčasťou operácií spoločnosti DELAG. Tak sa začali prvé lety ponad Atlantik s cestujúcimi na palube.

 

 

Neskôr spoločnosť DELAG použila vzducholoď Graf Zeppelin na pravidelné lety s cestujúcimi po severnom Atlantiku, od Frankfurtu nad Mohanom po jazero Lakehurst. V lete 1931 bola spustená linka južného Atlantiku, ktorá smerovala z Frankfurtu a Friedrichshafenu do Recife a Rio de Janeiro. Medzi rokmi 1931 a 1937 Graf Zeppelin prekročil  Atlantik 136 krát. Cesta trvala asi štyri dni a jednosmerný lístok stál okolo 400 dolárov, čo vyjde v dnešných peniazoch na približne 7 050 dolárov.

vzducholoď

V roku 1936 DELAG predstavil monumentálnu vzducholoď Hindenburg. Jej interiér navrhol Fritz August Breuhaus, ktorý sa zúčastnil aj projektovania autobusov Pullman, oceánskych lodí, vojnových lodí nemeckého námorníctva a podobne.

Hindenburg mal 15 metrov dlhú jedáleň

Jedáleň vo vzducholodi Hindenburg bola takmer 15 metrov dlhá a 4 metre široká a na jej stenách viseli obrazy na od profesora Otta Arpkeho, zobrazujúce scény z letov Graf Zeppelin do Južnej Ameriky.

 

 

Salónik mal dĺžku viac ako 10 metrov a bol tiež vyzdobený obrazmi od toho istého profesora Arpkeho. Šlo o trasy a lode prieskumníkov Ferdinanda Magellana, kapitána Cooka, Vasca de Gama a Christophera Kolumba, transatlantického prechodu LZ-126 (USS Los Angeles), letov Round-the-World a LZ-127 Graf Zeppelin a severoatlantické trate veľkých nemeckých oceánskych lodí Brémy a Európy.

 

 

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov