Zaujímavosti

Slávni ľudia, ktorí sa rozlúčili s verejným životom

slávni ľudia

videní: 2.0K

Slávni ľudia, ktorí sa rozlúčili s verejným životom: V dnešnej dobe, kedy nám informačná vlna zaplavuje mysle, sa neustále stretávame so životnými príbehmi a osudmi, ktoré nám prinášajú inšpiráciu a hĺbku. Slávni ľudia, postavy, ktoré sa vyvyšujú nad hromadou, majú schopnosť zanechať nezmazateľnú stopu v dejinách. Ich príbehy nám ukazujú rôzne odlesky ľudskej skúsenosti – od víťazstiev až po nástrahy, od inovácií po tvrdé skúsenosti.

V tomto článku sa zameriame na to, ako sa slávni ľudia, ktorí formovali našu kultúru, spoločnosť a myseľ rozlúčili s verejným životom. Odkryjeme ich príbehy a vplyv, ktorý zanechali v našich životoch. Slávni ľudia, akým spôsobom ovplyvňujú ľudský osud, je téma, ktorá nás fascinuje a odkrýva pred nami nekonečnú mozaiku ľudskej existencie.

Slávni ľudia, ktorí sa rozlúčili s verejným životom

Dave Chappelle

Chappelle je stand-up komik, ktorý počas vystúpenia v roku 2003 povedal svojim divákom: “Viete, prečo je moja šou dobrá? Pretože predstavitelia siete hovoria, že nie ste dosť inteligentní na to, aby ste pochopili, čo robím, a ja za vás každý deň bojujem. Hovorím im, akí ste inteligentní. Ukázalo sa, že som sa mýlil. Vy ste hlúpi.”

Dave sa doslova zachránil, keď sa naňho v roku 2005 plížilo šialenstvo. Uprostred natáčania svojej populárnej “Dave Chappelle Show” všetko opustil a utiekol do Južnej Afriky. Predtým, ako šou opustil, dostal za ňu vysokú osemcifernú sumu.

Povesti o zneužívaní a pracovnom strese hrali prím, ale Dave ich všetky poprel, pričom za problémy a následné zrútenie sa považoval sám seba. Po návrate z Afriky zostal v Ohiu a odvtedy sa príležitostne objavuje na pódiu so svojimi populárnymi stand-up vystúpeniami.

Bill Watterson

Mnohí z vás možno aj teraz siahajú po novinách alebo časopisoch, aby si prečítali obľúbený komiks Calvin a Hobbes – roztopašný šesťročný chlapec a jeho plyšový tiger. Po rokoch zbožňovania ste si určite všimli meno tvorcu – Bill Watterson – pod názvom.

Wattersonov komiks bol celosvetovým fenoménom; objavil sa v 2400 novinách po celom svete. Trikrát získal najvyššie ocenenie Národnej karikaturistickej spoločnosti a mal veľké množstvo oddaných fanúšikov. K svojmu umeleckému dielu mal veľký rešpekt a odsudzoval ľudí, ktorí podkopávali umeleckú hodnotu komiksov v novinách, a tvrdil, že umenie by sa nemalo posudzovať podľa média, pre ktoré je vytvorené.

Bol však frustrovaný pod tlakom “denných uzávierok a malých panelov”. Watterson odišiel do dôchodku v roku 1995 a odmietol akýkoľvek kontakt s verejným životom; odmietal rozhovory a dokonca aj autogramiády. Doteraz sa neobjavili žiadne náznaky o obnovení stripu.

Greta Garbo

Narodila sa ako Greta Lovisa Gustafsson vo švédskom slume v roku 1905. V mladom veku sa stala ikonou hollywoodskych nemých filmov. Medzi jej najoceňovanejšie filmy patria “Žena upír” (1926), “Dáma z lože č. 13” (1928), “Divoké orchideje” (1929), “Anna Karenina” (1935) a ďalšie.

Vďaka svojej popularite bola neustále prenasledovaná a prenasledovaná médiami a bláznivými fanúšikmi. Raz jednému z anketárov vtipne povedala, že by bola “rada, keby vás všetkých (novinárov) odstránili z práce a z vašich novín”.

Po odchode do dôchodku v roku 1941 sa úplne stratila z dohľadu. Niekoľko producentov sa ju snažilo priviesť späť, ale všetkým ich pokusom odolala a žila inkluzívnym súkromným životom. Dokonca aj počas svojej očarujúco úspešnej kariéry odmietala hovoriť o svojom súkromnom živote. Jej neochota ju však robila ešte príťažlivejšou. Greta Garbo je pôvodná samotárska hviezda.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov