Luxusný život

Prečo sa v luxusných reštauráciách podávajú malé porcie?

porcie

videní: 2.1K

Ak si niekedy išiel do reštaurácie a dostal si dizajnovo naloženú malú porciu jedla, mohol si ostať ohromení. Nakoniec to bolo asi nákladné a veľkosť porcie asi vyzerala trochu … neúmerne cene. Prečo je to vlastne tak? 

1. Každé jedlo má drahé suroviny

Sedem dôvodov, prečo sa v luxusných reštauráciách podávajú také malé porcie

Pokrmy s rafinovanými a starostlivo vybranými ingredienciami sa bežne podávajú práve v luxusných reštauráciách. Libra hovädzieho mäsa Wagyu by mohla vyjsť na 200 dolárov a kilogram kaviáru stojí asi 10 000 dolárov. Predstav si, že by si z nich pripravil plnohodnotné jedlo a pridal talianske biele hľuzovky (asi 7 500 dolárov za kg). Cena by bola extrémne vysoká!

Ak vezmeme do úvahy, že tieto miesta, ktoré používajú vysoko kvalitné prísady, ich môžu dokonca aj dovážať, je ľahké pochopiť, prečo musia byť porcie menšie, aby poskytli prijateľnú konečnú cenu pokrmu.

2. Menšie porcie sú elegantnejšie

Sedem dôvodov, prečo sa v luxusných reštauráciách podávajú také malé porcie

Menšie porcie sa budú ľahšie upravovať a pre zákazníka, ktorý si to užíva, budú pravdepodobne vyzerať elegantnejšie – najskôr očami a potom jazykom.

 

3. Budeš môcť ochutnať trochu všetkého

Sedem dôvodov, prečo sa v luxusných reštauráciách podávajú také malé porcie

Väčšina reštaurácií zvyčajne podáva 3-chodové jedlo – s predjedlom, hlavným jedlom a dezertom. Niekedy si nakoniec objednáme len hlavné jedlo. V prípade kvalitného jedla môže počet chodov zahŕňať až 12 rôznych jedál! Predstav si, že by si to všetko zjedol v “plnohodnotných” porciách! Preto reštaurácie znižujú množstvo jedla, takže môžeš ochutnať zo všetkého trochu.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov