Tipy a triky

Mikrovlnka a jej čarovné tlačidlo, ktoré určite nepoužívate

mikrovlnka

videní: 3.0K

Mikrovlnka sa stala súčasťou našich životov. Drvivá väčšina z nás ju používa denne. Ak však nepoužívate toto zázračné tlačidlo, tak by ste mali začať.

Keď bola mikrovlnná rúra vynájdená, úplne zmenila hru v kuchyni. Postupom času však množstvo domácich kuchárov delegovalo tento spotrebič iba na ohrievanie, aj keď má potenciál byť oveľa viac. A čo vy, stala sa mikrovlnka vašim dobrým pomocníkom v kuchyni?

Jedným z dôvodov, prečo ľudia váhajú používať mikrovlnnú rúru naplno, je to, že nie sú úplne spokojní so všetkými funkciami – a na začiatku tohto zoznamu je tlačidlo úrovne výkonu (hoci tlačidlo popcorn dostáva čestné uznanie). „Uvažujte o úprave úrovne výkonu mikrovlnnej rúry podobne ako pri úprave tepla na sporáku alebo rúre,“ hovorí Steph Chen, generálny riaditeľ a zakladateľ spoločnosti Anyday na riad pre mikrovlnné rúry. „Nevarili by ste všetko pod brojlerom alebo na vysokej teplote na sporáku. To isté platí pre mikrovlnnú rúru.”

Čo je tlačidlo nastavenie výkonu?

Rovnako ako vám gombíky na sporáku umožňujú nastaviť teplotu pod hrncami a panvicami, tlačidlo úrovne výkonu upravuje teplotu, pri ktorej sa jedlo varí vo vašej mikrovlnnej rúre.

„Všetky mikrovlny predvolene varia pri plnom výkone. Tlačidlo úrovne výkonu vám však umožňuje pripravovať určité jedlá šetrnejšie,“ vysvetľuje Chen. „Pri väčšine štandardných mikrovĺn funkcia úrovne výkonu skutočne pozastaví mikrovlnné rúry na krátky čas, aby sa jedlo uvarilo pomalšie. Ak budete pozorne počúvať, môžete dokonca počuť, ako sa magnetrón mikrovlnnej rúry zapína a vypína.”

Funguje to takto: „Počas tohto ‚vypnutého‘ obdobia zvyškové teplo, ktoré sa vytvára vo vašom jedle pri varení na plný výkon, pokračuje vo varení vášho jedla bez intenzívnejšieho priameho mikrovlnného tepla,“ hovorí Chen. “To znamená, že keď nastavíte svoju mikrovlnnú rúru na výkonový stupeň 5 alebo 50% výkonu, vlny poskakujú vo vnútri len 50% času, čo umožňuje, aby sa jedlo uvarilo jemnejšie.”

Dodáva, že mikrovlny, ktoré využívajú invertorovú technológiu, sú výnimkou z tohto pravidla.

Prečo by ste sa mali obťažovať tlačidlom nastavenia výkonu

Väčšina ľudí si predstaví, že jedlo uvarené v mikrovlnnej rúre vyjde rovnako. Ale ak použijete tlačidlo úrovne napájania, nebude to tak. „Hlavnou výhodou varenia pri nízkom výkone je, že jedlo sa varí jemnejšie, čo často vedie k lepšej textúre a časy varenia sú zhovievavejšie,“ hovorí Chen. “Je ťažšie prevariť!”

To je prínos pre akékoľvek jedlo, ktoré pripravujete v mikrovlnnej rúre

Pomocou tlačidla úrovne výkonu obmedzíte aj prebublávané jedlo, čo uľahčuje čistenie mikrovlnnej rúry. „Určité potraviny, ako sú obilniny a vajcia, potrebujú miernejšie teplo, aby dosiahli požadovanú štruktúru a vyhli sa pretečeniu alebo spáleniu,“ dodáva Chen.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov