Zaujímavosti

Spoločnosti, ktoré formovali náš svet: Boli dlho tajné!

spoločnosti

videní: 1.8K

Málokto si uvedomuje, že viaceré tajné spoločnosti prispeli k formovaniu sveta, ako ho poznáme dnes. Ich snahy väčšinou nie sú spravodlivo zaznamenané v našich historických knihách. Tu uvedeným tajným spoločnostiam sa niekedy podarilo posunúť svoju krajinu dopredu a niekedy dozadu.

V každom prípade však pomáhali formovať svet. Poďme sa teraz pozrieť na tajné spoločnosti, ktoré formovali náš svet.

Spoločnosti, ktoré formovali náš svet: Boli dlho tajné!

Germanenorden (Nemecko)

Germanenorden vznikol v roku 1812 ako spolok, ktorý sa zrodil z ich odporu voči Židom a z ich viery v nadradenosť árijskej rasy. Preto nebolo prekvapujúce, keď v roku 1916 prijali symbol svastiky. Členov prijímali na základe dôkazov o ich árijskom pôvode, okrem iného aj doložením rodných listov, po ktorých nasledovali iniciačné rituály, pri ktorých sa členovia mali obliekať ako nymfy, rytieri, králi a pod.

Skupina sa v roku 1918 zmenila na Spoločnosť Thule a pomáhala pri porážke komunizmu. Ďalej sa premenovali na Nemeckú robotnícku stranu. V roku 1920 prevzal spoločnosť Adolf Hitler a postaral sa o odstránenie zbytočných absurdných rituálov.

Afrikaner Broederbond (Južná Afrika)

Skupina Afrikaner Broederbond, založená v roku 1918, išla o krok vpred a v skutočnosti sa usilovala o prevzatie kontroly nad celou Južnou Afrikou. Členmi sa mohli stať len bieli muži starší ako 25 rokov, ktorí sa riadili vlastným afrikánskym nacionalizmom usilujúcim sa o nadvládu nad hospodárstvom, kultúrou a politikou Južnej Afriky. Tam sa podarilo ovplyvniť Zjednotenú národnú stranu natoľko, že to podráždilo premiéra, ktorý stranu označil za “nič iné ako tajný afrikánsky Broederbond pôsobiaci na verejnosti”. A v roku 1947 začali kontrolovať Juhoafrický úrad pre rasové záležitosti.

Ich vzostup k moci bol ohromujúci a takmer každá významná politická osobnosť bola členom tohto spolku. Z toho vzniklo príslovie: “Dnešná juhoafrická vláda je Broederbond a “Broederbond je vláda”. Až po zvolení Nelsona Mandelu v roku 1994 to so spoločnosťou začalo ísť z kopca.

Potom sa premenovali na Afrikanerbond a teraz sú otvorení pre začlenenie členov bez ohľadu na ich farbu pleti, náboženstvo, pohlavie a pod. s cieľom urobiť z Južnej Afriky lepšiu krajinu.

Carbonari (Taliansko)

Nikto nevie, ako a kedy presne Carbonari vznikli. Podľa špekulácií však vznikli v čase, keď sa na Viedenskom kongrese rozhodovalo o tom, čo urobiť s územiami dobytými Napoleonom. V roku 1815 bolo Taliansko rozdelené na niekoľko častí. Táto talianska tajná skupina mala údajne 60 000 členov a vzbúrila sa proti kráľovi Ferdinandovi, ktorý vládol na Sicílii a v Neapole. Ten sa čoskoro musel vzdať svojej moci. Potom sa celé Taliansko vzbúrilo do rozsiahleho hnutia, ktoré sa nakoniec skončilo zjednotením Talianska v roku 1861.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov