Zaujímavosti

Cesnak vám udrží vaše vlasy, pokožku a celkové zdravie

cesnak

videní: 878

Hľadáte niečo, čo je zdrojom živín? Cesnak je správna odpoveď. Každý vie, že cesnak má nekonečné výhody pre ľudské telo. Pomáha posilňovať imunitný systém a pomáha pri regulácii cholesterolu v tele. Je bohatým zdrojom živín, ako je mangán, vitamín C, selén, fosfor, vápnik, draslík, meď a železo. Presnejšie povedané, cesnak je bohatým a silným zdrojom základných vitamínov a minerálov.

Teraz už musíte mať predstavu o tom, prečo sme tu. Aby sme vám povedali dôvody, prečo nesmiete vynechať cesnak zo svojho jedálnička. A áno, môže to byť ponaučenie: smradľavé veci nie sú vždy zlé. Sme tu, aby sme diskutovali o výhodách cesnaku a o tom, ako prispieva k vašej celkovej pohode a zdraviu.

Všetky tieto rady však skúste na vlastnú zodpovednosť. Cesnak je veľký alergén a niektorým z vás môžu spôsobiť problémy. Najlepšie je, ak sa poradíte so svojim lekárom.

Zázračný cesnak vám pomôže udržať si vaše vlasy, krásnu pokožku a celkové zdravie

1. Cesnak na vypadávanie vlasov

Čo robí cesnak pre vaše vlasy? Vypadávanie vlasov je bežnejšie, ako viete a trpia ním ľudia všetkých pohlaví. Príčin vypadávania vlasov môže byť veľa, napríklad zlá strava, nezdravý životný štýl a slabé vlasové folikuly. Bez ohľadu na to, aký je dôvod, cesnak je na to jednoduchý a lacný liek.

Vieme, že vám záleží na vašich krásnych vlasoch a pre ich udržiavanie by ste mohli urobiť čokoľvek. To je dôvod, prečo dievčatá míňajú stovky eur na drahé salóny a vlasové kúry. Bohužiaľ, okrem toho, že sú drahé, tieto liečby len ťažko vydržia.

Našťastie nemusíte pretáčať svoj bankový účet, aby ste získali plné, husté a zdravé vlasy. Cesnak je skvelý liek na vypadávanie vlasov a pomáha vám pri pestovaní NOVÝCH VLASOV! Keďže je to silná bylina, stimuluje vaše vlasové folikuly a posilňuje vlasové korienky. Ale ako ho použiť? Existuje niekoľko spôsobov, ako môžete pridať cesnak do svojej rutiny starostlivosti o vlasy.

Vytvorte medovú a cesnakovú masku. Med aj cesnak sú skvelé pre vaše vlasy. Na prípravu tejto masky si vezmite misku a zmiešajte mletý cesnak a med. Naneste na korienky vlasov a nechajte pôsobiť 30 minút. V prípade potreby umyte jemným šampónom a upravte.

Maska z cesnaku a kokosového oleja. Zmiešajte mletý cesnak s kokosovým olejom a aplikujte ho na korienky vlasov. Kokosový olej aj cesnak sú skvelé v boji proti vypadávaniu vlasov a táto zmes vám v tom pomôže. Nechajte pôsobiť 30 minút a zmyte jemným šampónom.

Vyrobte si zázvorový olej doma. Na výrobu oleja nasekajte strúčiky cesnaku a pridajte ich do kokosového alebo olivového oleja. Fľašu pevne uzavrite a držte ju týždeň na chladnom a tmavom mieste. Po týždni je váš DIY cesnakový vlasový olej hotový.

2. Cesnak na kožu

Rovnako ako vaše vlasy, je cesnak dobrý aj pre vašu tvár? Áno, je. Vieme, že ako každý iný človek aj vy milujete čistú a bezchybnú pleť Monalisa. Avšak akné, jazvy po akné a škvrny odrádzali mnohých ľudí od dosiahnutia ich cieľa mať nádhernú pleť. Viete, že cesnak je rovnako prospešný aj pre vašu pokožku? Áno, je to tak a je celkom ľahké využiť jeho výhody pre vašu pokožku.

Keďže cesnak je pomerne silná bylinka, pri jeho používaní na pokožku musíte byť opatrný. Mnoho ľudí je alergických na jeho silnú reakciu a môže dôjsť k bodovému popáleniu. Najlepší spôsob použitia je použiť ho s nosným olejom, ako je olivový olej alebo kokosový olej. Je plný antioxidantov a vlastností proti starnutiu, ktoré udržia vašu pokožku čistú a bez pupienkov.

Ako ho použiť na pleť?

Nižšie sú uvedené niektoré spôsoby, ako pridať cesnak do vašej rutiny starostlivosti o pleť:

Aplikujte cesnak priamo. Hoci to nie je vhodné pre každého, ale ak vám to vyhovuje, môžete z toho veľa ťažiť. Rozdrvte malý strúčik cesnaku alebo ho nakrájajte na polovicu a naneste priamo na pokožku. Udržujte 10 minút, a ak zapácha, ihneď ho umyte.

Použite cesnak s medom. Zmiešajte cesnakovú šťavu s medom a naneste na akné. Nechajte 5 minút a opláchnite vodou. Cesnak je antiseptický, zabíja a bojuje proti choroboplodným zárodkom na pokožke. Ak vám to vyhovuje, môžete na pupienok priamo rozotrieť polovicu strúčika cesnaku alebo priamo naň šťavu. Nenechávajte ho však dlhšie ako 5 minút, pretože by to mohlo byť pre vašu pokožku silné.

Cesnak zmiešame s paradajkou. V zmesi s paradajkami je cesnak nápomocný pri znižovaní vzhľadu pórov. Veľké póry spôsobujú, že vaša pokožka vyzerá matne a poškodená. Na vyliečenie rozdrvte strúčik cesnaku s malým kúskom paradajky a naneste pastu na postihnuté miesto. Nechajte asi 10 minút a umyte. Pomáha čistiť a upchávať póry a redukovať ich vzhľad.

Použite cesnak s jogurtom. Vezmite štyri strúčiky cesnaku a rozmixujte ich. Teraz k nej pridajte jogurt a poriadne premiešajte. Naneste ho na oblasť akné a nechajte zaschnúť. Po niekoľkých minútach ju umyte a osušte si tvár. Pred aplikáciou tejto zmesi sa uistite, že ste si dôkladne umyli tvár.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov