Zdravie

Potraviny, ktoré môžu byť prospešné pre vašu pamäť!

potraviny

videní: 3.2K

Potraviny, ktoré môžu byť prospešné pre vašu pamäť: Dobrá pamäť je niečo, po čom túži každý – študenti, podnikatelia aj starší ľudia. S pribúdajúcim vekom sa naša pamäť začína oslabovať, čo je normálne. Ak sa však stretávame s problémami s pamäťou v mladom veku, môže to byť dôvodom na obavy.

Existuje mnoho mozgových cvičení, ktoré môžete praktizovať, aby ste si udržali silnú pamäť. Spolu s nimi však existujú aj niektoré potraviny, ktoré by ste mali konzumovať, aby ste sa tešili z ostrej pamäte. Spoznajme také potraviny, o ktorých je známe, že pomáhajú dodať ostrú pamäť.

Potraviny, ktoré môžu byť prospešné pre vašu pamäť

Bazalka posvätná

Bazalka posvätná je veľmi silná bylina, ktorá dokáže liečiť mnohé telesné ochorenia. A spolu s ňou zvyšuje prietok krvi do mozgu, čo môže zlepšiť vašu koncentráciu a výkon mozgu. Táto ajurvédska bylina rastie v mnohých častiach južnej Ázie a je obľúbená pre svoje liečivé vlastnosti. Túto bylinu možno použiť aj v boji proti stresu a môže vám pomôcť cítiť sa zdravo a sviežo. Čaj zo svätej bazalky môžete piť pravidelne, pretože ten je mentálne stimulujúci a vytvára upokojujúci účinok na vaše telo a myseľ.

Kokosový olej

Triglyceridy so stredne dlhým reťazcom (MCT) sú najdôležitejším druhom tuku, ktorý sa nachádza v kokosovom oleji. MCT môžu pomôcť zlepšiť kognitívne schopnosti u starších ľudí, ktorí trpia Alzheimerovou chorobou. V roku 2004 sa uskutočnila štúdia, v ktorej sa zistilo, že veľmi malé množstvo, len 40 ml kokosového oleja, pomáha ľuďom s problémami súvisiacimi s pamäťou. U tých, ktorí sú už zdraví, pôsobí MCT ako palivo na zlepšenie kognitívnych funkcií a výkonu mozgu.

Vajcia

Vaječné žĺtky obsahujú vysoké množstvo omega-3 mastných kyselín, ktoré môžu pomôcť zlepšiť kognitívne funkcie a mozgovú kapacitu u rastúcich a malých detí. Obsahujú aj cholín, ktorý mozog využíva na tvorbu acetylcholínu a správa sa ako neurotransmiter, ktorý môže zlepšiť komunikáciu mozgových buniek a zlepšiť pamäť.

Mäta pieporná

Mäta pieporná vám dokáže dodať svieži dych, udržať nepríjemný zápach na uzde. A je vhodná pri žalúdočných a tráviacich problémoch vrátane prekyslenia. Patrí medzi super potraviny, ktoré majú dobrú koncentráciu esenciálnych fytonutrientov, mastných a aminokyselín, ktoré môžu stimulovať fungovanie mozgu. Je tiež bohatá na niektoré dôležité živiny, ako je horčík, vápnik, meď, kyselina listová, vitamín C a A a ďalšie. Nielen konzumácia mäty piepornej pomáha, dokonca aj jej samotná vôňa môže ponúknuť hlboké výhody pre zdravie mozgu.

Zelený čaj

Zelený čaj má silné antioxidačné vlastnosti, ktoré udržujú voľné radikály mimo vášho tela. Ponúka mnoho zdravotných výhod. Môže znížiť hladinu tuku v tele a tiež znížiť riziko niektorých druhov rakoviny. Okrem toho zelený čaj obsahuje L-theanín, aminokyselinu, ktorá vytvára upokojujúci účinok na telo tým, že znižuje hladinu stresu. Niektoré štúdie tiež ukázali, že zelený čaj môže zvýšiť výkon vášho mozgu a pomôcť liečiť problémy súvisiace s demenciou.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov