Tipy a triky

Divné, ale veľmi fungujúce a účinné tipy pre zdravie

zdravie

videní: 4.7K

Divné, ale veľmi fungujúce a účinné tipy pre zdravie: Mnohé metódy, ktoré poznáme na zlepšenie zdravia, sú celkom jednoduché: znížiť hmotnosť, menej jesť, viac cvičiť, získať viac energie, viac spať, vyhnúť sa dehydratácii, piť viac vody atď.

Existujú však návody, ktorým možno na prvý pohľad nebudete veriť. Dnes si predstavíme najlepšie zdravotné tipy, ktoré sú celkom účinné, hoci sa spočiatku môžu zdať dosť protichodné.

Divné, ale veľmi fungujúce a účinné tipy pre zdravie

Cvičte, keď ste unavený

Medzi divné tipy patrí aj tento. Znie to smiešne, ale po dlhom a únavnom pracovnom dni sa vám ponuka na cvičenie nemusí zdať ako dobrý nápad, ale mala by. V skutočnosti je to fyzická aktivita, ktorá môže dodať chýbajúcu energiu. Výskum ukazuje, že už jedno 30-minútové cvičenie strednej intenzity znižuje únavu, zlepšuje náladu a zaháňa smutné myšlienky!

Píšte rukou, aby ste aktivovali činnosť mozgu

Výskumníci tvrdia, že písanie na počítači síce dokáže v krátkom čase systematizovať materiál, avšak oveľa lepšie je zapamätať si ho celý tak, že si ho napíšete rukou. Odborníci tvrdia, že na to, aby sme sa niečo potrebné naučili, potrebujeme to absorbovať a niektoré poznámky urobené rukou môžu pomôcť absorbovať alebo naučiť sa viac informácií. Okrem toho, keď čítate rukou písaný text, mozog prirodzene ľahšie obnovuje informácie a ľahšie si ich zapamätá.

Zlepšite vzťahy tým, že budete tráviť menej času spolu

Pretekanie z jednej udalosti na druhú, pri ktorom sa nepodarilo nájsť príležitosť nadýchnuť sa vzduchu, môže poškodiť osobné vzťahy. Tým, že si nájdete čas pre seba a budete chvíľu len sami, môžete mať príležitosť premýšľať a nekonať tak impulzívne. A lepšie spoznáte sami seba! Preto meditujte, choďte na prechádzku a sadnite si do kaviarne a pozorujte ľudí, alebo si možno jednoducho upratujte skriňu.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov