Zaujímavosti

Krvná skupina môže veľa prezradiť o vašej osobnosti

krvná skupina

videní: 1.7K

Vaša krvná skupina môže o vás prezradiť oveľa viac, ako si myslíte. “Akú máš krvnú skupinu?” Možno to nie je otázka, ktorú dostávate často, ale možno si ju začneme klásť v počiatočných fázach spoznávania niekoho. A verte tomu alebo nie, podľa výskumu vám o ňom môže veľa povedať jeho krvná skupina.

O človeku môžete povedať veľa od typu jeho energie, ktorú vydáva, až po typ spoločníka, ktorým zvyčajne je, všetko na základe jeho krvnej skupiny.

Určuje krvná skupina vašu osobnosť?

Pre všetkých skeptikov to asi znie smiešne, že vaša krvná skupina môže určovať vašu osobnosť. Ale kultúra Japonska a dokonca aj Južnej Kórey vám povie niečo iné.

Všetko to začalo teóriou japonského profesora Takejiho Furukawu, ktorý si vybral krv ako fyziologickú vlastnosť, ktorú možno klasifikovať podľa typov. Je dôležité poznamenať, že Furukawova teória je mimoriadne neistá, ale kladie dobrý základ pre skutočné procesy vytvárania dohôd.

Jeho teória vznikla koncom 20. rokov 20. storočia, keď uskutočnil štúdiu, v ktorej požiadal 188 dospelých a 425 mladých ľudí, aby zhodnotili svoju vlastnú osobnosť v prieskume s 11 otázkami. Výsledky zistili, že odpovede na tieto otázky skutočne zodpovedali krvným skupinám účastníkov. Strašidelné, čo?

Žiaľ, táto teória z jeho článku „Štúdia o temperamente a krvných skupinách“ nikdy nedostala žiadne ďalšie vedecké dôkazy, pretože zomrel v roku 1940. Jeho práca však bola základom pre 204 neskorších publikácií iných výskumníkov, ktorí diskutovali o súvislosti medzi krvnými skupinami. a osobnosť.

Ako krvná skupina ovplyvňuje osobnosť?

Skrátka nie. Furukawa však zistil, že niektoré vlastnosti boli pripisované ľuďom s určitými krvnými skupinami.

Podľa Furukawovej štúdie krv korelovala s typmi osobnosti, ktoré stanovil staroveký grécky lekár Hippokrates:

Ľudia s krvnou skupinou 0 boli flegmatici (uvoľnení/pokojní)
Vlastníci krvnej skupiny A boli melancholici (samostatní, hlboko mysliaci)
Ľudia s krvnou skupinou B boli sangvinici (komunikujúci a sociálne aktívni)

Hoci neexistujú žiadne spoľahlivé vedecké dôkazy na podporu tejto teórie, stále je zábavné myslieť si, že vaša krvná skupina môže mať určité vlastnosti. Takže, ak ste stále zvedaví, tu je to, čo vaša krvná skupina hovorí o vašej skutočnej osobnosti.

Krvná skupina A

Ľudia s krvnou skupinou A sú sebestační hĺbaví myslitelia, ktorí sú veľmi racionálni a ovládajú sa. Máte určitý vzorec pre spôsob, akým žijete svoj život, a toho sa držíte. Môžete byť lojálni a trpezliví a ide vám o pokojnú harmóniu.

Niekedy sa stávate príliš citlivým na veci v porovnaní s inými krvnými skupinami. Môžete byť napríklad skutočnými prívržencami etikety a spoločenských noriem. Nie ste veľkým fanúšikom porušovania pravidiel správania a spoločenských noriem.

Často ste považovaní za starostlivého rozhodovateľa a radi si svoj sladký čas venujete rozhodovaním. Multitasking? To nie je pre vás. Ale to preto, že radšej riešite jednu vec.

Ide vám hlavne o to, aby ste mali vo veciach poriadok a poriadok. V skutočnosti urobíte všetko pre to, aby ste sa uistili, že je všetko v poriadku. Plánovanie je vašou superschopnosťou a ku každej úlohe pristupujete s úplným nasadením a vážnosťou.

Bohužiaľ, môžete byť dosť tvrdohlaví a ľahko vystresovaní. Môžete mať vyššie hladiny stresového hormónu kortizolu, čo môže spôsobiť, že budete intenzívni. Vyhnete sa tiež dráme, akoby ste na ňu boli alergický. Držíte hlavu dole a držíte sa vecí, ktoré majú zmysel a sú potrebné.

Nikto však nie je dokonalý. Takže nedostatky tejto krvnej skupiny sú váš sebavedomý postoj a to, ako to niekedy iným ľuďom príde snobské.

Základné osobnostné črty krvnej skupiny A:

  • Šikovný
  • Vášnivý
  • Citlivý
  • Družstevný
  • Milý
  • Plachý
  • Tvrdohlavý
  • Pozorný
  • Stiahnuté
  • Spoľahlivý
  • Perfekcionistický
1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov