Zaujímavosti

Toto sú tie najjedovatejšie potraviny na svete, poznáte ich?

potraviny

videní: 5.4K

Určite vám už veľakrát povedali, aby ste nejedli určité potraviny, pretože nie sú dobré pre vaše zdravie a môžu vám uškodiť, ale vy ste ich napriek tomu jedli a možno ste práve pribrali na váhe, mali niekoľko pupienkov a problémy, ako je cukrovka.

Viete však, že existujú aj určité potraviny, ktoré, ak nie sú pripravené správnym spôsobom, môžu spôsobiť, že vám bude veľmi zle, alebo vás dokonca môže zabiť len jedna jediná porcia? Áno, takéto potraviny existujú a my sa o desiatich z nich hneď dozvieme.

Tu sú najjedovatejšie potraviny na svete

Horké mandle

Mandle, ktoré v skutočnosti nie sú orechy, ale semienka, sú plné zdraviu prospešných látok, a to všetci dobre vieme. Niektorí ľudia však namiesto sladkých mandlí uprednostňujú horké mandle, pretože majú bohatšiu chuť. Viete však, že tieto horké mandle obsahujú kyanid? Je veľmi dôležité, aby boli spracované tak, aby sa odstránil jed, inak sa môžu stať smrteľnými.

Divoké huby

Mnohí z vás si určite obľúbili huby a možno sú súčasťou vášho pravidelného jedálnička. Ak máte vo zvyku sami zbierať huby a variť ich, musíte byť veľmi opatrní. Niektoré voľne rastúce huby, ako napríklad Smrtihlav, vás môžu skutočne stáť život. Môžu spôsobiť bolesti brucha, zvracanie alebo dokonca poškodenie srdca, pečene a obličiek. Predtým, ako si čokoľvek z prírody nazbierate a skonzumujete, musíte si byť istí, čo robíte.

Baza čierna

Baza čierna sa považuje za veľmi hodnotnú liečivú rastlinu, ktorá dokáže liečiť príznaky chrípky a prechladnutia a tiež ak sa priloží na kožné rany, môže pomôcť pri ich hojení. Plody bazy čiernej sa používajú na výrobu alkoholu a dodávajú chuť potravinám, ako je sirup, koláče a džem. Napriek tomu musíte byť veľmi opatrní. USDA uvádza, že hoci fialové a čučoriedkové bobule sa môžu konzumovať, niektoré druhy červených bobúľ sú toxické. Botanici a lekári tvrdia, že stonky, listy a nevarené alebo nezrelé bobule môžu spôsobiť nevoľnosť, zvracanie a tiež hnačku.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov