TOP 10

Horká čokoláda a jej overené prekvapujúce zdravotné výhody

horká čokoláda

videní: 1.3K

Viete, že horká čokoláda (tmavá) ponúka množstvo zdravotných výhod? Okrem chuti ponúka horká čokoláda množstvo ďalších výhod.

V tomto článku vám predstavíme najväčšie zdravotné benefity, ktoré dokazujú, že horká čokoláda nie je taká zlá, ako si niektorí myslia. V skutočnosti môžete dokonca tmavú čokoládu nazvať zdravšou voľbou v porovnaní s mliečnou a bielou čokoládou.

Poďme sa teda pozrieť, čo môžete očakávať od jedenia tabuľky lahodnej horkej čokolády. Tu je 10 hlavných výhod pridania trocha horkej čokolády do vašej stravy.

Horká čokoláda a jej overené zdravotné výhody

1. Horká čokoláda môže prospieť vášmu srdcu

Štúdie ukázali, že tmavá čokoláda môže zlepšiť elasticitu krvných ciev. Môže za to najmä antioxidačný účinok kakaového masla. Pre vás to znamená, že riziko srdcových chorôb sa zníži konzumáciou tmavej čokolády.

Treba si však uvedomiť, že na to, aby ste zažili túto výhodu, musíte konzumovať tmavú čokoládu s minimálne 70% obsahom kakaa.

Vysoký obsah flavonoidov v tmavej čokoláde pomáha predchádzať krvným zrazeninám a znižuje vysoký krvný tlak vďaka svojej schopnosti uvoľniť vaše cievy a zvýšiť ich elasticitu.

Antioxidanty nachádzajúce sa v tmavej čokoláde tiež pomáhajú znižovať riziko ischemickej choroby srdca a mŕtvice.

2. Horká čokoláda vám môže pomôcť schudnúť

Verili by ste, že existujú štúdie, ktoré ukazujú, že tmavá čokoláda pomáha pri chudnutí? No veru pravda! Pokiaľ ide o výhody horkej čokolády pri chudnutí, existujú dva hlavné dôvody, prečo to funguje.

Po prvé, zdravý tuk nachádzajúci sa v tmavej čokoláde nazývaný kakaové maslo vám pomáha cítiť sa sýty na dlhšiu dobu. Po druhé, tiež spôsobuje zmeny v hladinách inzulínu, ktoré vám môžu pomôcť schudnúť.

3. Tmavá čokoláda je dobrá pre vašu pokožku

Akné je najčastejším kožným problémom, s ktorým sa veľa ľudí stretáva alebo s ktorými sa musí vyrovnať aspoň raz alebo dvakrát v živote. Horká čokoláda má protizápalové účinky vďaka obsahu kofeínu.

Navyše obsahuje antioxidanty a ďalšie vlastnosti, ktoré ovplyvňujú aktivitu niektorých enzýmov v tele, čo je dobré pre vašu pokožku. Konzumácia horkej čokolády môže výrazne chrániť pokožku pred UV svetlom.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov