Zaujímavosti

7 spôsobov ako zabrániť psom kopať pod plotom

kopanie

videní: 919

Ako zabrániť psom kopať pod plotom: Kopanie je pre psy normálne a prirodzené správanie, ktoré je hlboko zakorenené v ich inštinktoch. Ak ich však tento inštinkt vedie k tomu, aby kopali pod plotom, môže to byť pre majiteľov psov zdrojom frustrácie.

Pohľad na čerstvo obrátenú zeminu a možnosť úteku vášho chlpatého priateľa môže byť dôvodom na obavy. Našťastie existujú účinné stratégie, ako zabrániť a odradiť psa od kopania pod plotom.

Pochopenie toho, prečo psy kopú, je prvým krokom k riešeniu tohto problému. Psy môžu kopať z rôznych dôvodov vrátane hľadania úkrytu, prenasledovania koristi, úniku pred nudou alebo jednoducho kopú pre zábavu. Uvedomenie si príčiny ich kopania vám pomôže prispôsobiť svoj prístup tak, aby ste mu zabránili.

Prehĺbime základné príčiny správania psa pri hrabaní a vybavíme vás súborom praktických riešení, ktoré zabránia vášmu psovi v hrabaní.

Či už ste skúsený majiteľ psa, alebo rodič šteňaťa, ktorý ho má po prvý raz, tieto poznatky vám umožnia efektívne riešiť problém kopania psov pod plotom a vytvoriť harmonické a bezpečné prostredie pre vás aj vášho milovaného psieho spoločníka.

Najlepšie riešenia, ako zabrániť psovi kopať pod plotom

Zabezpečte primeraný pohyb, aby ste zabránili kopaniu psa

Zabezpečenie pohybu a hry pre vášho psa je nevyhnutné pre jeho pohodu a môže zabrániť tomu, aby rozkopával dvor. Psy majú energiu na spaľovanie, a keď sa nudia alebo majú prebytok energie, môžu na dvore kopať diery.

V prvom rade si uvedomte, že psy potrebujú pravidelný pohyb. Každý deň by mali chodiť na prechádzky, behať alebo sa hrať. Keď má pes dostatok pohybu, býva pokojnejší a je menej pravdepodobné, že bude kopať, pretože nie je nepokojný. Uistite sa, že druh a množstvo cvičenia zodpovedajú plemenu a veku vášho psa.

Hra na dvore pod dohľadom je tiež skvelá pre mentálnu stimuláciu vášho psa. Môžete sa hrať hry, ako je aportovanie alebo schovávačka. Interaktívne hračky, ktoré rozdávajú pamlsky alebo vyžadujú riešenie problémov, môžu zamestnať ich myseľ. Keď sa hráte so svojím psom, posilňujete vaše puto a odvádzate jeho pozornosť od kopania pod plotom.

Zaradením cvičenia a hry pod dozorom do každodenného režimu svojho psa môžete zabrániť kopaniu a mať šťastnejšieho a zdravšieho domáceho miláčika.

Dohľad a korekcia nežiaduceho správania

Pri prevencii kopania je veľmi dôležité, aby ste na svojho psa počas jeho pobytu na dvore dávali pozor. Ak náhodou prichytíte svojho psa pri kopaní, je dôležité okamžite reagovať.

Na zastavenie kopania použite jasný a pevný povel, napríklad “nie” alebo “prestaň”. Súčasne ponúknite alternatívu, napríklad obľúbenú hračku alebo pútavú činnosť. Týmto presmerovaním nielenže dáte psovi najavo, že kopanie je nežiaduce, ale zároveň mu poskytnete pozitívne vybitie energie a zvedavosti.

Dôsledný dohľad a korekcia pomáhajú psovi pochopiť, čo sa od neho očakáva, a postupne znižujú jeho sklon k kopaniu na prvom mieste. Nenechávajte svojho psa bez dozoru sa zdá ako samozrejmé riešenie, je však životne dôležité.

Pes môže kopať z rôznych dôvodov a niektoré z nich môžu byť príznakom problémov na druhej strane plota, preto majte psa stále na očiach.

Tréning a pozitívne upevňovanie

Výcvik psa pomocou povelov ako “nechaj to tak” alebo “zostaň” môže byť účinným nástrojom na obmedzenie jeho správania pri kopaní v blízkosti plota. Psy sú inteligentné zvieratá a rýchlo sa naučia spájať určité povely s konkrétnymi činnosťami.

Dôsledným učením a posilňovaním týchto povelov v rôznych situáciách, vrátane situácií v blízkosti plota, môžete svojmu psovi oznámiť, že kopanie nie je dovolené.

Kľúčom je pozitívne posilňovanie. Keď váš pes poslúchne povely a zdrží sa kopania, okamžite ho odmeňte pochvalou, pamlskom alebo láskou. Táto pozitívna spätná väzba posilní myšlienku, že dobré správanie je odmenené, takže váš pes ho bude s väčšou pravdepodobnosťou opakovať.

Ak je váš pes už naučený reagovať na tieto povely v rôznych situáciách, ľahšie pochopí, že kopanie v blízkosti plota je zakázané. Uvedomí si, že rovnaké pravidlá platia v celom jeho prostredí, čím sa stane konzistentným a jasným posolstvom.

Nezabudnite, že pri výcviku je nevyhnutná trpezlivosť a dôslednosť a časom váš pes hlbšie pochopí hranice, ktoré ste stanovili.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov