Foto

Sprcha iba párkrát týždenne je prospešná, tvrdí štúdia

sprcha

videní: 3.9K

Niektorí si myslia, že ranná sprcha slúži na osvieženie a začiatok dňa, zatiaľ čo iní považujú večernú sprchu za spôsob relaxácie a uvoľnenia. Veda však s týmto postupom nesúhlasí. Dermatologička Sandy Skotnicki odporúča sprchovať sa menej pravidelne a umývať len 3 časti tela.

Zozbierali sme informácie o tejto vedecky schválenej metóde kúpania, aby sa s vami podelil o to, ako často by ste sa mali sprchovať a ktoré sú len 3 časti tela, ktoré je potrebné umývať.

Sprcha každý deň možno nie je dobrý nápad

Príliš časté sprchovanie môže vašej pokožke viac uškodiť ako pomôcť. Môže napríklad vysušiť vašu pokožku, najmä ak používate abrazívne látky alebo mydlo. Okrem toho môžete vyčerpať dôležité oleje, lipidy a baktérie, ktoré pomáhajú vašej pokožke odolávať zápalom, udržiavať hladkú štruktúru a posilňovať jej ochrannú bariéru.

Ako často by ste sa mali sprchovať?

Podľa doktora Chrisa z relácie This Morning je každodenné sprchovanie škodlivé, pretože sa z pokožky vyplavujú priateľské baktérie. Okrem toho každodenné sprchovanie škodí nielen pokožke, ale aj vlasom. Doktorka Angela Lamb sa domnieva, že nadmerné umývanie vlasov šampónom môže vysušiť vlasy a zmatniť ich farbu. Preto mnohí dermatológovia odporúčajú sprchovať sa každý druhý deň alebo 2 až 3-krát týždenne a Dr. Niket Sonpal hovorí, že ideálne je sprchovať sa každý druhý deň alebo menej.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov