Tipy a triky

Ľudia, ktorí si neumývajú nohy v sprche, robia veľkú chybu!

nohy

videní: 1.9K

Naše nohy produkujú až neuveriteľné 2 litre potu za deň, pretože majú asi 250 000 potných žliaz! V kombinácii s baktériami, ktoré na nich žijú to vytvára zápach. Umývanie a namáčanie nôh pomáha nielen odstraňovať zápach, ale prospieva aj krvi, nechtom na nohách a dokonca aj kĺbom.

Umývanie nôh pomáha odstrániť zápach

Pravidelné a správne umývanie nôh pomáha odstraňovať nečistoty, odumreté kožné bunky a pot, ktoré sa na nich hromadia počas dňa. Iba ich opláchnutie vodou nestačí, pretože väčšina z týchto vecí tam zostane. Nakoniec spôsobia, že sa tvoje chodidlá budú cítiť dosť nepríjemne, a dokonca to môže uľahčiť vznik infekcií.

Umyté nohy nemajú infekcie

Naše nohy sú rovnako náchylné na infekcie ako iné časti tela a baktérie, ktoré ich pokrývajú, môžu spôsobiť rôzne druhy zápalov. Čistenie nôh pomáha odlupovať všetky zbytočné vrstvy pokožky spolu s jej mikróbmi a zabraňuje vývoju takých vecí, ako sú plesne, bradavice, kurie oká či mozole. A ak nič iné, tento jednoduchý postup je super osviežujúci.

Znižuje to šancu na pridružené problémy

Ukazuje sa, že môže dôjsť k spojitosti medzi tvrdou pokožkou na nohách a problémami s kolenami, bokmi a chrbtom. Pretože zbytočná odumretá pokožka sa z nôh neodstráni, hromadí sa a stáva sa silnejšou. To môže viesť k zmenám v chôdzi a neskôr môže ovplyvniť aj kĺby, nohy, chrbtové kosti a svaly. V dôsledku toho by si sa počas pohybu mohol cítiť nepohodlne.

Zlepšuje to krvný obeh

Why People Who Don’t Wash Their Feet in the Shower Make a Big Mistake

Počas umývania a exfoliacie nôh im dopraj príjemnú masáž, ktorá podporuje prietok krvi. Zlý krvný obeh spôsobuje nedostatok kyslíka a obmedzuje rast a vývoj svalov. Okrem toho môže spôsobiť problémy, ako je bolesť svalov, stuhnutosť, slabosť a dokonca môžu byť tvoje nohy znecitlivené.

Môže to zastaviť zarastanie nechtov

Existuje niekoľko dôvodov, prečo sa vyskytujú zarastené nechty na nohách, napríklad nosenie pritesných topánok alebo zle zastrihnuté nechty na nohách. Tento nepríjemný proces však môžu podporiť aj spotené a špinavé nohy. Keď sú prsty na nohách neustále spotené, pokožka na okrajoch sa stáva mäkkou, čo uľahčuje zarastanie nechtov na nohách. Ak sa vyskytne na koži nejaký zápal, môže to spôsobiť, že zarastený necht je skutočne bolestivý.

Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov