TOP 10

Odtlačky prstov: Unikátne fakty, o ktorých si zrejme nevedel

odtlačky

videní: 5.7K

Ľudské odtlačky prstov sú jedným z najpresnejších a najspoľahlivejších spôsobov, ako identifikovať človeka. Okrem toho sa v súčasnosti odtlačky prstov používajú aj na odomknutie počítača alebo smartfónu. Vedel si však, že odtlačky prstov, sa formujú dávno pred tým, ako dieťa uzrie svetlo sveta?

Odtlačky prstov sú jednou z najúžasnejších častí ľudského tela. Existuje niekoľko zaujímavých faktov, o ktorých si možno ani netušil.

1. Žiaden z odtlačkov nie je rovnaký

Už viac ako storočie sú odtlačky prstov základom identifikácie človeka. Ľudia vďaka olejom, ktoré sa nachádzajú na pokožke, zanechávajú svoje odtlačky na všetkom, čoho sa dotknú. V miliónoch záznamov odtlačkov prstov, ktoré boli analyzované, neboli nikdy zaznamenané žiadne dva rovnaké odtlačky.

data_fingerprints

2. Najefektívnejší nástroj na zistenie zločinca

Pri vydaní cestovného pasu sa neodoberá vzorka DNA. Bolo by to považované za porušovanie súkromia. Avšak odobratie odtlačkov prstov sa za porušenie súkromia nepovažuje. A navyše má polícia v záznamoch tisícky odtlačkov, ktoré sa pridávajú do globálnych registrov, vďaka čomu sa považujú za najefektívnejší nástroj na zisťovanie identity.

police-fingerprints

3. Zabezpečenie súkromia

Čítanie odtlačkov prstov sa v priemysle využíva najmä na zabezpečenie notebookov a smartfónov. Keďže každý odtlačok je jedinečný, slúžia ako spoľahlivé zabezpečenie súkromia pred neželanými návštevami.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov