Zaujímavosti

Psychologické triky: 7 spôsobov, ako prinútiť ľudí robiť to, čo chceš

psychologické triky

videní: 1.0K

Sníval si niekedy o tom, že budeš mať akúsi nadprirodzenú moc, pomocou ktorej dokážeš prinútiť ľudí, aby s tebou súhlasili? V tom prípade si na správnom mieste. Máme pre teba tieto zaujímavé psychologické triky!

YouTube kanál s chytľavým názvom JAKO FAKT? zverejnil video, v ktorom prezradil psychologické triky. Pomocou nich máš šancu prinútiť ľudí, aby robili to, čo chceš ty. Pozrime sa na nich detailnejšie!

Ako prinútiť kamaráta, aby ti pomohol s ťažkou taškou?

Určite to poznáš. Nesieš so sebou ťažkú tašku, či už s nákupom alebo s hocičím iným, a tvoji silnejší a zdatnejší kamaráti nie a nie ti pomôcť. Ak však budeš udržiavať rozhovor a počas neho im tašku podáš, tak si to v podstate ani “nevšimnú” a ty máš vytúženú pomoc.

Ako prinútiť dav ľudí, aby sa ti uhol z cesty?

V tomto prípade platí trik, ktorý spočíva v tom, že sa musíš uprene dívať tým smerom, ktorým chceš ísť. Potom môžeš sledovať, ako sa pred tebou otvorí cestička. Ľudia totiž pozorujú ostatných ľudí a podvedome sa orientujú podľa toho, kam sa pozerajú. A v dôsledku toho sa potom inštinktívne uhnú.

Ako niekoho prinútiť, aby ti prezradil viac informácií?

Po položení otázky udržiavaj očný kontakt a ak ti človek povie neúplnú (alebo podľa teba nedostatočnú) odpoveď, jednoducho mlč. Tvár sa, ako keby si stále čakal na odpoveď. Osoba tak zneistie a s veľkou pravdepodobnosťou ti vyzradí niečo, čo by ti inak nepovedala. 🙂

Ako prežiť konfrontáciu s nahnevaným človekom?

Ak predpokladáš, že ťa so šéfom čaká nepríjemný rozhovor, jednoducho sa k nemu posaď bližšie a pozeraj sa mu do očí. To v ňom vyvolá pocit viny. Je totiž ťažšie byť agresívny na ľudí, ktorí sedia hneď vedľa teba.

Ako prinútiť ľudí vyjsť ti v ústrety?

V tomto prípade je kľúčom k úspechu jedno slovo: kompromis. Ak teda chceš, aby ti druhá osoba vyhovela s nejakou tvojou prosbou, jednodcho si najprv vypýtaj nejakú väčšiu láskavosť. Ak ťa daná osoba odmietne, tak len pokračuj s tou pôvodnou láskavosťou. Do hry znova vstúpi pocit viny, ktorý by ti mal zaistiť úspech.

Ktorým uchom počúvať?

Hoci sa to zdá ako sci-fi, naše myslenie skutočne ovplyvňuje to, ktorým uchom sme danú informáciu prijali. Ak sme informáciu prijali pravým uchom, vyhodnotíme ju logickou hemisférou mozgu. Podobne, ak sme informáciu prijali ľavým uchom, vyhodnocujeme skôr emocioálne. A aj toto sa dá využiť v tvoj prospech. 🙂

Ako vzbudiť sympatie?

Aj malé detaily môžu rozhodnúť o tom, aký prvý dojem na osobu spravíš. Tak napríklad aj obyčajné podanie ruky je veda. Uisti sa, že je tvoja ruka teplá, čím len dopomôžeš vzbudeniu pozitívnych emócií. Pri vzájomnej interakcii sa potom snaž letmo kopírovať postoj a pohyby druhej osoby. To zasa vyvolá pocit, že ste na rovnakej vlne.

Súvisiace články:

Farebná psychológia: Farba oblečenia pre každú situáciu

Prečo cítime okamžitú príťažlivosť pri niektorých ľuďoch?

Zdroj: YouTube | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov