Zaujímavosti

Modelky, ktoré v módnom priemysle búrajú všetky zaužívané zvyklosti

modelky

videní: 892

V posledných rokoch sa módny priemysel snaží o “inakosť”, ale je potrebný väčší pokrok. Dnes sme svedkami pozitívneho posunu, keď sa na móla dostávajú modelky s rôznymi typmi tela a pôvodom. Výnimočné ženy v tomto článku si nebojácne razia vlastnú cestu a prispievajú k “inakosti” svetu módy.

Tieto modelky búrajú všetky stereotypy v módnom priemysle

1. Marsha Elle

Marsha Elle je speváčka, skladateľka, bionická modelka a motivačná rečníčka, ktorá svojou cestou po amputácii inšpirovala mnohých. Narodila sa s ochorením nazývaným proximálna femorálna fokálna deficiencia, v dôsledku ktorého prišla o nohu. Napriek tomu Marsha Elle využila svoju platformu na podporu inklúzie zdravotne postihnutých a pozitívneho vnímania tela. Vydala hudbu, ktorá prináša posolstvá nádeje a posilnenia.

2. Mara Martin

Mara Martin upútala pozornosť sveta, keď počas módnej prehliadky Sports Illustrated urobila silné vyhlásenie. Kráčajúc po móle sebavedomo dojčila svoju malú dcérku, čím sa dostala na titulky novín a vyvolala rozhovory o materstve a posilnení postavenia. “Som veľmi vďačná, že som sa mohla podeliť o toto posolstvo a dúfam v normalizáciu dojčenia a tiež ukázať ostatným, že ženy MÔŽU VŠETKO!” povedala neskôr modelka o tejto udalosti.

3. Diandra Forrestová

Diandra Forrest je afroamerická modelka s albinizmom, ktorá prekonáva bariéry a rozširuje definíciu krásy. V módnom priemysle zmenila pravidlá hry a zanechala v ňom nezmazateľnú stopu. Diandra otvorene hovorí o svojom albinizme a svojej ceste za prirodzenými vlasmi a cíti sa dobre vo svojej koži. Stala sa tiež prvou modelkou s albinizmom, ktorá získala vlastnú veľkú kozmetickú kampaň. Diandra bojovala s hľadaním správneho podkladu pre svoj odtieň pleti, ale využila svoje základy na to, aby povzbudila ostatných, aby vnímali krásu aj mimo vzhľadu.

4. Lyn Slater

69-ročná vysokoškolská profesorka sa nechtiac stala “náhodnou ikonou”, keď sa rozhodla vášnivo venovať svojmu záujmu o módu tým, že si založila vlastný blog. Na jej prekvapenie si ju niektorí fotografi pomýlili s účastníčkou newyorského týždňa módy, čo spôsobilo jej rýchly vzostup slávy. Napriek svojmu veku sa Slaterová vzoprela očakávaniam – podpísala zmluvu s Elite models, zdobila obálky renomovaných časopisov a predvádzala sa na prehliadkových mólach, a to všetko vo veku 61 rokov. “Som len obyčajný človek, ktorý vo veku 61 rokov znovu objavil sám seba,” skromne opisuje samu seba a stelesňuje silu osobnej premeny a nebojácneho odhodlania.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov