Tipy a triky

10 tipov, ktoré môžu zvýšiť vašu bezpečnosť

bezpečnosť

videní: 5.9K

Dnes vám prinášame 10 tipov, ktoré zvýšia vašu bezpečnosť a pomôžu vám tak získať lepšiu východiskovú pozíciu v prípade núdze.

Vedieť, ako sa brániť a bojovať, môže byť život zachraňujúcou zručnosťou. Skôr než k tomu však dôjde, môžete urobiť niekoľko vecí, aby ste prostredie okolo seba urobili bezpečnejším alebo aspoň minimalizovali riziko, že sa dostanete do nebezpečnej situácie. Takéto zdanlivo nepodstatné veci, ako napríklad to, ako a kde parkujete svoje auto alebo aké sedadlo si vyberiete vo verejnej doprave, môžu v skutočnosti pracovať vo váš prospech. Zvýšte svoju bezpečnosť vďaka nasledujúcim 10 tipom.

10 tipov, ktoré zvýšia vašu bezpečnosť a schopnosť ochrániť sa

1. Držte sa ďalej od stien.

Keď sa blížite k slepému rohu, vytvorte si medzi sebou a stenou určitý priestor. Získate tak viac času na rozumné rozhodnutie, ak na vás niekto čaká, aby vás napadol. Možno si útočníka všimnete skôr, ako niečo urobí, a dostanete tak príležitosť utiecť. Vždy buďte obozretný a obzerajte sa okolo seba, či vám nehrozí nebezpečenstvo.

2. Zaparkujte svoje vozidlo na spiatočku.

Na parkovisku zacúvajte na miesto. Budete pokojný a budete mať dostatok času, aby ste sa z neho neskôr dostali. Naopak, môže nastať situácia, keď budete musieť narýchlo odísť, prípadne budete vystresovaný a vystrašený, a to bude ťažšie, ak zaparkujete čelne.

3.Vyberte si vhodné miesto na parkovanie

Aj keď môže byť ťažké nájsť voľné parkovacie miesto, mohlo by sa oplatiť stráviť trochu času navyše hľadaním bezpečného miesta. Vyberte si miesto, ktoré je dobre osvetlené. Vďaka tomu bude menej pravdepodobné, že si vás niekto vyberie za svoj cieľ. Je ľahšie sa ukryť, ak parkujete na tmavom mieste.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov