Foto

Raňajky s nečakaným účinkom: 7 jedál, ktoré môžu vyvolať stres

raňajky

videní: 861

Raňajky: Nie nadarmo sa považujú za najdôležitejšie jedlo dňa! Sú pre vaše telo príležitosťou na prerušenie nočného pôstu a pre váš mozog prvým zdrojom energie na ďalší deň.

Raňajky sú ako klúč, ktorý rozbudí vaše telo a pripraví ho na úspešné zvládnutie úloh. Keď si doprajete zdravé raňajky, nabijete svoj organizmus životne dôležitými živinami. Telo získa potrebné živiny na obnovu tkanív a správne fungovanie metabolizmu.

Okrem fyzických výhod majú raňajky aj pozitívny vplyv na váš mozog. Správne zvolené potraviny dodajú mozgu palivo, ktoré potrebuje na optimálnu funkciu. Preto sa vyplatí venovať pozornosť tomu, čo si dáte na raňajky. Preto sa dnes pozrieme na 7 jedál, ktorým by ste sa mali určite skoro ráno vyhnúť – dokážu vyvolávať stres!

TOTO SI URČITE NA RAŇAJKY NEDÁVAJTE!

 

Ovocné smoothies (ktoré sú v skutočnosti mliečnymi kokteilmi!)

Hoci sa často odporúča, aby sa smoothie používalo ako jednoduchý a prenosný spôsob, ako do seba dostať silný balík bielkovín a rastlinnej výživy, existuje mnoho smoothies, ktoré sú v skutočnosti sladkými mliečnymi kokteilmi.

Najmä smoothies, ktoré sa vyrábajú len z ovocia (často z banánov a manga s vysokým obsahom glykémie), a ovocné šerbety alebo jogurty obsahujú veľké množstvo cukru.

Bez tuku alebo bielkovín, ktoré by zmiernili účinky zvýšenia hladiny cukru v krvi, môže takéto smoothie spôsobiť nárast energie a následný pád o niekoľko hodín neskôr, čo vedie k únave, úzkosti a podráždenosti.

Ovocné raňajkové misy

Ovocie bohaté na antioxidanty má svoje miesto aj pri raňajkách – ale raňajkové misy s ovocím sú často dostatočne veľké na to, aby nasýtili celú rodinu. A keď sa do nich pridajú novinky ako granola, sladké kokosové vločky a med, často obsahujú plnú lyžicu záludného cukru.

“Nabité” kávy

Ach, káva. Pre mnohých je šálka kávy obľúbeným spôsobom, ako začať deň. Keď sa však povie káva, môže to znamenať niekoľko vecí: hrnček zalievanej čiernej kávy alebo cappuccino s mandľovým mliekom.

Je známe, že “nabité kávy” s umelými príchuťami, rafinovanými cukrami a mliečnymi výrobkami zvyšujú zápalové procesy v tele a mozgu. Zápal je spojený so zvýšeným výskytom príznakov psychiatrických ochorení a zhoršeným poznávaním.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov