TOP 10

Najhoršie väznice na svete: Tieto naháňajú väzňom strach

väznice

videní: 1.7K

Najhoršie väznice na svete prinútia aj tých najhorších väzňov oľutovať svoje činy. Tieto väznice naháňajú poriadnu hrôzu.

Už len predstava ísť do akéhokoľvek väzenia je strašná. To by vás malo odradiť od toho, aby ste niekedy vstúpili na nesprávnu stranu cesty, pokiaľ ide o zákon. Predstavte si, že by ste sa zavreli do cely, kde by bol váš pohyb tak obmedzený. Žiadna rodina a priatelia, žiadna sloboda, žiadna nádej na budúcnosť. Ale je toho viac a utrpenie sa tým nekončí. Na svete sú väznice, ktoré vás prinútia oľutovať všetky nesprávne rozhodnutia, ktoré ste kedy urobili. Ak si myslíte, že väzenia vo filmoch sú depresívne, počkajte, kým sa dozviete o týchto najhorších väzniciach na svete. Možno zistíte, že sa zo všetkých síl snažíte robiť dobro, aby ste sa vyhli tomu, aby ste sa ocitli na niektorom z týchto miest.

Kalifornia, štátna väznica San Quentin

Toto zariadenie, neslávne známe svojimi drsnými a násilnými podmienkami, je domovom najtvrdších zločincov v Kalifornii. Niektorí z tých, ktorí tu strávili svoje tresty, boli Charles Manson, vodca kultu a zločinec, a Sirhan Sirhan, kresťanský militant, ktorý bol zodpovedný za atentát na zosnulého senátora Roberta F. Kennedyho. Keďže ide o najstaršie väzenie v Kalifornii, zariadenie si pomaly zlepšuje reputáciu, pokiaľ ide o medzirasové nepokoje a korupciu. Napriek tomu nemožno poprieť, že je to stále jedno z najhorších väzení na svete.

New York, nápravné zariadenie Attica

Väznica Attica s maximálnym stupňom stráženia má za sebou dlhú históriu konfliktov od otvorenia dverí v 30. rokoch minulého storočia. Je známa viacerými nepokojmi. Jeden z najhorších sa odohral v roku 1971, keď okolo 2220 väzňov zajalo ako rukojemníkov 42 zamestnancov. Skončilo sa po 4 dňoch, ale nepokoje zabili 39 ľudí vrátane 10 z personálu. Dnes má väzenská  populáciu 2 000 ľudí a sú v nej niektorí z najnebezpečnejších zločincov New Yorku.

Argentína, väznica Mendoza

Vedeli by ste si predstaviť, ako žijú väzni v celách, keď nahliadnete do plechovky sardiniek. Takto sú stiesnené – s malým alebo žiadnym priestorom na vzduch. Ale to nie je to najhoršie. V zariadení chýbajú septiky a vhodné komfortné izby, takže väzni svoje potreby vykonávajú do plastových fliaš a vriec. Navyše nemajú ani prístup k poriadnej sprche, takže si viete predstaviť ten smrad. Ak sa vyprázdňujú takmer kdekoľvek bez prívodu vody, potom je to veľký problém.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov