Zaujímavosti

101-ročný neurológ a jeho jedálniček: Recept na dlhovekosť?

dlhovekosť

videní: 1.0K

101-ročný neurológ sa v podcaste podelil o svoj každodenný jedálniček. Je to recept na dlhovekosť?

Neurológ Howard Tucker, M.D., vo veku 101 rokov neplánuje v blízkej dobe odísť do dôchodku. (V skutočnosti nazýva dôchodok „nepriateľom dlhovekosti“ v podcaste mindbodygreen.) Nielenže má úprimnú radosť zo svojej práce, ale taktiež sa venuje svojim koníčkom, pravidelne cvičí a stretáva sa s priateľmi milujúcimi zábavu, ktorí ho udržujú stále mladého. Prezradil nám recept na dlhovekosť?

Ďalšou prirodzenou otázkou bolo, čo Tucker jedáva počas jeho priemerného dňa? Nie je prekvapením, že jeho denné jedlá sú v skutočnosti celkom jednoduché. Nie sú tu žiadne špeciálne superpotraviny – jeho každodenné menu nájdete nižšie.

Recept na dlhovekosť? 101-ročný neurológ a jeho jedálniček

Raňajky

Raňajky vždy zahŕňajú ovocie – bez ohľadu na sezónu. “Citrusové počas zimy a melón počas leta,” hovorí Tucker. “Mám rád maliny, ale moja žena nie, takže si ich nechávam bokom.” Nakrája tie kúsky ovocia, poukladá ich na tanier a priloží pohár 2% mlieka. “Niekedy máme cereálie,” dodáva, ale ovocie je základom raňajok.

Zatiaľ čo káva je spojená so zníženým rizikom niekoľkých chronických stavov vrátane neurodegeneratívnych porúch, ako je Alzheimerova choroba, Tucker a jeho manželka uprednostňujú čaj. “Niektorí hovoria, že čaj je lepší, pretože pomáha čistiť tepny, a iní hovoria, že káva je lepšia,” poznamenáva. “Ja jednoducho nemám rád chuť kávy, takže pijeme čaj.”

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa mindbodygreen (@mindbodygreen)

Obed

“Obed zvyčajne vynechávam,” poznamenáva Tucker. Nie je to niečo, čo odporúča každému, pretože by ste mali počúvať prirodzené signály hladu vášho tela. Ak sa cítite malátne a ospalo, určite by ste si mali nájsť čas na jedenie. Rozhodne neodporúčame vynechávať jedlá, no zároveň veríme, že odborníkom vo svojom tele ste vy. A Tucker cíti, že má počas dňa dostatok energie na to, aby to prekonal.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov