Zaujímavosti

Užitočné vynálezy, ktoré mali byť vynájdené pred mnohými rokmi

vynálezy

videní: 2.0K

Vynálezy ovládli svet. Od vynájdenia kolesa sme videli mnoho vynálezov, ktoré zmenili tvár sveta. Odhliadnuc od väčších, ako sú televízory, lietadlá alebo dokonca internet, bolo vynájdených mnoho menších vynálezov, ktoré sa stali súčasťou nášho každodenného života. 

No v tomto rebríčku nájdeš 10 skvelých vynálezov, ktorým ale chýba jeden podstatný detail – realita. Ide totiž len o predstavivosť kreatívnych ľudí, no prínos týchto malých gadgetov pre ľudstvo by bol naozaj enormný! Veď posúď sám. Tieto vynálezy by si určite našli miesto v našom každodennom živote.

 

 

Vynálezy, ktoré mali byť vynájdené pred mnohými rokmi

1. Vždy suchá lavička

© Sung Woo Park

Poznáš to. Je tesne po daždi, ale vonku už svieti slnko, a tak ťa to láka vyjsť na čerstvý vzduch, zájsť do parku a len tak oddychovať. No to sa robí ťažko postojačky, tak by si si rád sadol. Avšak nečakané! Lavička je mokrá. A ty nechceš byť mokrý. Nuž, ostávajú ti na výber len dve možnosti: budeš oddychovať postojačky, alebo pracne poutieraš lavičku vreckovkou alebo čímkoľvek suchým, čo máš po ruke a si ochotný to obetovať. Alebo žeby sa načrtla aj tretia možnosť? Zatiaľ iba v našej fantázii.

2. Inteligentný kávový hrnček

© Kim Keun Ae

Ak patríš medzi kávopičov, tak určite poznáš ten moment, keď ti po hrnčeku steká kvapka a zastaví sa až na stole. Tam sa transofrmuje na nechutný odtlačok, ktorý potom musíš pracne drnúť handrou. No niečo neskutočné. Tento problém má vyriešiť inteligentný hrnček, ktorý bude tieto kvapky zachytávať a vracať ich späť do pohára. Takže budeš mať o pár mililitrov tekutiny naviac. Skvelé, nie?

3. Baliaci papier v spreji

© Imgur

Hoci sú už Vianoce za nami, sú tu aj iné sviatky, pri ktorých musíš baliť darčeky do baliacich papierov. Ak túto činnosť vyslovene nemiluješ, tak patríš zrejme do tej skupiny, ktorá ju nenávidí. Bolo by skvelé, ak by sa to dalo vyriešiť takto jednoducho, no nie?

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov