Foto

Muža vyhodili z práce po tom, čo zachránil losie mláďa

vyhodili

videní: 975

Všetci by sme mohli očakávať, že naše dobré skutky budú odmenené. V prípade Marka Scagea to však bolo úplne inak. Marka vyhodili z práce, pretože zachránil mláďa losa pred roztrhaním čiernym medveďom. Poďme sa dozvedieť viac o tom, prečo Markovo dobré srdce vyústilo do straty zamestnania.

Naše dobré skutky dokážu veľakrát ostať neocenené. Mark to mal ale úplne inak. V dnešnom článku sa pozrieme na veľmi nezvyčajný, pre niekoho dokonca poburujúci príbeh.

 

 

POĎME SA POZRIEŤ NA TO, PREČO MARKA VYHODILI Z PRÁCE

 

 

Mark Skage zachránil mláďa losa z okraja rušnej cesty v Britskej Kolumbii v Kanade. Malého losa mohol roztrhať čierny medveď, ale Mark sa stal skutočným hrdinom a úbohé zviera ochránil. Marka však neskôr prepustil jeho zamestnávateľ, ktorý ho prepustil, pretože porušil protokoly o ochrane divej prírody.

Mark hovorí, že napriek tomu, že vedel, že manipulácia s voľne žijúcimi zvieratami je zakázaná, verí, že urobil správnu vec. Rozhodne však nečakal, že kvôli tomu príde o prácu. “V hĺbke srdca som to jednoducho nemohol urobiť. Čierne medvede sú pre tieto mláďatá predátorom číslo jeden,” povedal Skage v rozhovore. “Tak som si jednoducho pomyslel: ‘No, nemôžem sa postarať o predátora, ale hádam sa môžem pokúsiť pomôcť tomuto malému kamarátovi’.”

Skage v rozhovore uviedol, že si všimol mláďa, ktoré sa potulovalo osamotené na okraji cesty bez matky v dohľade. Videl, ako mláďa takmer zrazilo mnoho vozidiel na ceste, potom zastavil a snažil sa zviera odplašiť z okraja diaľnice.

Keď však boli dvere auta otvorené, losie mláďa sa rýchlo prikradlo a snažilo sa vliezť do pickupu a muž jednoducho nemohol odolať, aby mladého losa nezviezol.

“Počas cesty domov sme sa s ňou tak trochu zblížili. Myslím, že sme spolu v pickupe strávili asi päť a pol hodiny,” povedal Skage v rozhovore.

Počas jazdy zavolal do služby ochranárov B.C., aby našiel pre mláďa bezpečné miesto. Nakoniec odniesol mláďa do rehabilitačného centra pre voľne žijúce zvieratá.

Zdroj: brightside / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov