Zaujímavosti

Blond ľudia to majú v živote jednoduchšie. Prečo?

blond

videní: 2.9K

Možno si videl veľa ľudí s týmito slnkom pobozkanými odtieňmi vlasov, ale v skutočnosti sú prirodzení blond ľudia oveľa menej bežní. Slávne blondínky, ako napríklad  Marilyn Monroe , Gwen Stefani a Reese Witherspoon, sa v skutočnosti s tými honosnými zlatými vlasmi nenarodili. Ale na blond farbe je niečo, vďaka čomu sa mocné ženy rozhodnú odfarbiť si vlasy na svetlejší odtieň. Prečo to majú blondíny v živote občas jednoduchšie?

Iba  5% Európanov a Severoameričanov sú prirodzené blondínky

Narodiť sa so žltým odtieňom vlasov je také  zriedkavé, že sa to vyskytuje takmer výlučne v Európe a Oceánii. Pretože svetlé vlasy zvyknú časom stmavnúť, dospelí s nedotknutými blond vlasmi sú ešte jedinečnejší.

Prirodzené blondínky s tmavou pokožkou sú zriedkavé, ale existujú

Obyvatelia  Melanézie, skupiny ostrovov blízko Austrálie, majú najtmavšiu pokožku. A asi 5% -10% z nich má prirodzene blond vlasy.

Niektoré svetlé vlasy sú výsledkom mutácie

Verí sa, že plavé vlasy sa vyvinuli nie raz, ale dvakrát. S vývojom svetlej pokožky prišiel vývoj svetlých vlasov v severnej Európe. U niektorých ľudí zo Šalamúnových ostrovov v Melanézii však ich zlaté vlasy pochádzali z jednej mutácie konkrétneho génu.

Ľudia narodení so zlatými odtieňmi vlasov majú viac prameňov vlasov

Majú asi 150 000 prameňov vlasov v porovnaní s čiernymi, hnedými a červenými vlasmi, ktoré môžu mať odhadom 110 000, 100 000 alebo 90 000 prameňov. Môže to byť preto, že sa vlasy čiastočne vyvinuli, aby chránili pokožku hlavy pred potenciálnym poškodením UV lúčmi. Tmavšie vlasy obsahujú viac melanínu, ktorý poskytuje väčšiu ochranu, takže na ochranu nepotrebujú také množstvo vlasov.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov