TOP 10

TOP10: Tomu neuveríš! Tieto veci sú špinavšie, ako WC!

špinavšie

videní: 1.7K

Existuje niekoľko objektov v tvojom dome, ktoré lákajú baktérie, vírusy, špinu či prach viac, ako ostatné. Prvé, čo ti napadne je určite toaleta a kúpelňa. Ľudia si myslia, že najviac choroboplodných zárodkov sa ukrýva práve v záchodovej mise. Existujú však veci, ktoré sú omnoho špinavšie, než WC, aj keď je to na prvý pohľad neuveriteľné.

Je to jednoduché. Toaletu čistíme často. Práve preto, že patrí medzi veci, o ktorých je všeobecne známe, že sa na nich drží mnoho baktérií a vírusov. Používame rôzne chemikálie a čistiace prostriedky, len aby sme sa ich zbavili. Veci, ktoré sa tiež dotýkajú rôznych častí nášho tela (aj úst!) však čistíme iba zriedka, ak vôbec. Ktoré to sú?

10. Ľad v nápoji

veci

Previerka reštaurácií rýchleho občerstvenia v USA dokázala, že 70% ľadu obsahovalo viac baktérií ako záchodová voda. Je to preto, lebo stroje na ľad nie sú vyčistené a vytvárajú tak dobrý základ pre šírenie baktérie E. coli. Nehovoriac o tom, niektorí čašníci naberú ľad rovno tvojím pohárom alebo rukou namiesto použitia lyžice na ľad.

9. Mobilný telefón

veci

Tvoj mobilný telefón môžu mať až desaťkrát viac baktérií ako záchodová doska … a vždy sa dotýka tvojej tváre a prstov. Priložil by si svoju tvár na vnútornú stranu záchodovej misy?

8. Dosky na krájanie

veci

Pri tejto veci ide hlavne o mäso, ktoré pri príprave často ukladáme na dosku na krájanie. V surovom mäse je vysoká koncentrácia fekálnych baktérií.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov