TOP 10

TOP 10: Najnebezpečnejšie letiská na svete

letiská

videní: 6.6K

Predstavujeme ti najnebezpečnejšie letiská na svete. Existujú dva druhy ľudí: Tí, ktorí lietanie milujú a potom sú tu tí, ktorí by do lietadla nenasadli ani za milión eur. Dnes sa však nebudeme baviť o samotnom lietaní, ale o letiskách. 

Množstvo ľudí neznáša lietanie. Stále sa oháňajú tým, že je to príliš nebezpečné a počas letu sa môže čokoľvek pokaziť. Ako je však už dávno známe, letecká doprava je štatisticky najbezpečnejšou dopravou na svete. Stále tu však ostáva jedno veľké ale. Dnes ti ukážeme tie najnebezpečnejšie letiská na svete, na ktorých by nechcel pristávať ani ten najväčší fanúšik lietania. A prečo sú vlastne tak nebezpečné? Mnohokrát kvôli silnému bočnému vetru v spojení s krátkou pristávacou dráhou, na konci ktorej je obrovský útes a more.

Predstavujeme ti teda najnebezpečnejšie letiská na svete:

Letisko Tenzinga a Hillaryho, Nepál

Lukla Airport

Malé letisko sa nachádza v meste Lukla v Nepále. V roku 2010 televízna stanica History Channel ohodnotila toto letisko ako najnebezpečnejšie na svete. Nachádza sa v obrovskej nadmorskej výške – 2900 metrov nad morom. Na začiatku dráhy je majestátna hora a na jej konci hlboká roklina. Ideálne pre pristávanie, však?

Courchevel Altiport, Francúzsko

Courchevel Altiport

Letisko sa nachádza vo francúzskych Alpách a zväčša ho využívajú iba bohatší milovníci lyžovania. Pristávanie je tu nesmierne obtiažne, pretože pristávacia dráha je známa svojím divným “kopčekom”. Ten sa nachádza presne uprostred dráhy.

Old Mariscal Sucre International Airport, Ekvádor

Mariscal Sucre International Airport

Medzinárodné letisko Old Mariscal Sucre bolo najhoršou nočnou morou aj pre tých najskúsenejších pilotov. Letisko ležalo v srdci husto osídlenej oblasti, čo výrazne zvyšovalo rizikové faktory pri pristávaní. Navyše bolo letisko obklopené hornatým terénom, aktívnou sopkou a hmlou. Keď k tomu pridáme hrboľatú dráhu, katastrofu máme na svete. Našťastie sa nakoniec letisko zatvorilo a nahradilo novým medzinárodným letiskom.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov