Tipy a triky

Bežné jedlá, ktoré môžu uškodiť tvojmu domácemu miláčikovi


videní: 923

Považujeme našich domácich miláčikov za členov rodiny, ale nemôžeme zabudnúť, že ich telá sú iné ako naše a potrebujú inú škálu živín. Skutočná otázka však znie: pomáhame alebo ubližujeme našim obľúbeným našuchoreným miláčikom, keď im dávame naše jedlá?

1. Jedlá pre domáce zvieratá, ktoré sa neodporúčajú pre tento druh zvierat

Domáce zvieratá, ktorých sa to týka: mačky a psy

Nie je toxické podávať krmivo pre psov mačkám alebo naopak, ale rôzne druhy zvierat potrebujú rôzne živiny. Krmivo pre mačky obsahuje vyššie hladiny bielkovín a kalórie. Psy potrebujú stravu s väčším množstvom vlákniny.

Krmivo pre mačky tiež pozostáva z vysokých hladín taurínu. Potrebujú ho na vyvážený metabolizmus. Táto zložka v krmive pre psov chýba, pretože ju nemôžu metabolizovať.

Riešenie:

Ak máš pochybnosti, či svojmu domácemu maznáčikovi poskytuješ správne jedlo, veterinári ti môžu pomôcť pri výbere správnej výživy.

2. Fazuľa

Domáce zvieratá, ktorých sa to týka: mačky a psy

Hlavným problémom u konzervovaných fazuli je, že obsahujú konzervačné látky a soli, ktoré sú nebezpečné pre domácich miláčikov. Napríklad pol šálky konzervovanej fazule obsahuje asi 400 až 500 miligramov sodíka. Tolerancia sodíka u domáceho zvieraťa je však veľmi nízka.

Riešenie:

Ak tvojmu miláčikovi chutí fazuľa , vyber mu zelené fazule, šošovicu alebo sušenú fazuľu. Nemala by byť slaná alebo konzervovaná. A servíruj ju v malom množstve.

3. Konzervovaný tuniak

Domáce zvieratá, ktorých sa to týka: mačky a psy

Najväčšími milovníkmi  tuniaka sú mačky, ale niekedy ho môžu považovať za chutný aj psy. Aj keď to tvoja mačka vyžaduje, nemal by si ju kŕmiť konzervovaným tuniakom každý deň, pretože to môže spôsobiť otravu ortuťou a navyše obsahuje soľ alebo olej.

Riešenie:

Tuniak z krmiva pre mačky vyrobený z ohľadom na jej potreby je tou najlepšou možnosťou.

 

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov