Foto

Každodenné zvyky, ktoré tajne poškodzujú náš vzhľad

zvyky

videní: 3.0K

Všetci chceme vyzerať čo najlepšie, ale niekedy sa na našom vzhľade môžu podpísať aj zdanlivo neškodné každodenné zvyky, bez toho, aby sme si to uvedomovali.

V tomto článku vám odhalíme 11 bežných chýb, ktoré môžu poškodzovať náš vzhľad, spolu s niekoľkými tipmi, ako sa im vyhnúť. Pripravte sa na zmenu svojej každodennej rutiny a vyzerajte lepšie ako kedykoľvek predtým.

Príliš časté nosenie tesných účesov

Časté nosenie tesných účesov, ako sú vysoké chvosty, pevné drdoly alebo vrkoče, môže nadmerne zaťažovať vlasy a pokožku hlavy, čo vedie k lámavosti vlasov, bolestiam hlavy z napätia a v krajných prípadoch dokonca aj k trakčnej alopécii (vypadávanie vlasov spôsobené neustálym ťahaním). Tieto účesy môžu tiež spôsobiť, že vaše vlasy budú časom vyzerať spľasnuto, bez života a poškodene.

Strkanie prstov do nádob od produktov

Naše ruky sú nositeľmi množstva baktérií, aj keď si ich pravidelne umývame. Keď ponoríme prsty do nádobky s krémom alebo pleťovým mliekom, dostávame tieto baktérie do nádobky. To môže viesť ku kontaminácii krému, čo môže spôsobiť jeho rýchle znehodnotenie a potenciálne viesť k problémom s pokožkou. Na vyriešenie tohto problému používajte naberačku alebo lyžičku, prípadne si vyberajte krémy, ktoré sú vo vzduchotesných pumpičkách.

Nevymieňanie si oblečenia doma

Nosenie toho istého oblečenia, ktoré ste celý deň nosili vonku, keď ste doma, môže mať negatívny vplyv na váš vzhľad a hygienu. Počas dňa sa na vašom oblečení môžu hromadiť nečistoty, znečisťujúce látky a baktérie a jeho ďalšie nosenie v interiéri môže viesť k podráždeniu pokožky, vyrážkam a dokonca k zhoršeniu alergií. Táto chyba je obzvlášť škodlivá, ak ležíte v posteli v oblečení, ktoré ste mali na sebe celý deň.

Nečistenie telefónov a slúchadiel

Nečistenie telefónu a slúchadiel môže viesť k hromadeniu nečistôt, oleja a baktérií na povrchu zariadení. To môže potenciálne viesť k infekciám kože, ak sa s baktériami dostanete do kontaktu na tvári alebo v ušiach. Aby ste predišli infekciám kože a šíreniu baktérií, je dôležité pravidelne čistiť telefón a slúchadlá.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov