Foto

Najnebezpečnejšie cesty, ktoré by ste sa mali snažiť vynechať

cesty

videní: 6.9K

Tie cesty, po ktorých sa zvykne ísť menej, sú tie, po ktorých sa oplatí ísť… dokedy nie sú na zozname najnebezpečnejších ciest. Aj keď sú niektoré z nich hrozné na jazdu, pričom sa im nevenuje takmer žiadna údržba, stále sa používajú. Väčšina týchto typov ciest je otvorená, pretože sú dôležité. Najnebezpečnejšie cesty na svete sú označené ako nebezpečné kvôli vonkajším faktorom, ktoré ich ovplyvňujú. Najčastejšie sa vyskytujú dva faktory – okolitá príroda a samozrejme politika.

Ak sa niekedy vyberiete na krásnu výpravu – nezabudnite zohľadniť politickú atmosféru v danej oblasti. Pokiaľ ide o najnebezpečnejšie cesty na svete, politika hrá dôležitú úlohu. Ak sa v oblasti vedie vojna, miestne milície a armády môžu cestu využívať a zakazovať ľuďom jej bezpečné používanie. Napríklad diaľnica z Kábulu do Kandaháru je známa násilnými útokmi teroristických skupín. Na druhej strane môže v prípade nebezpečných ciest zohrať úlohu aj príroda. Koniec koncov, príroda je niečo, čo môžeme len ťažko skrotiť. Cesty, ktoré sa nachádzajú v horách, sú známe tým, že sú na rizikovej strane cestovania, pretože nesprávne odbočenie môže auto vrhnúť do niekoľko sto metrov vysokého pádu.

El Caracol, Čile a Argentína

Veľmi strmá cesta, ktorá vedie doľava a doprava, hore a dole, nie je niečo, o čom sníva človek so slabým žalúdkom. El Caracol, pomenovaná podľa slimáka, je zvyčajne preplnená nákladnými a osobnými autami, ktoré sa chcú dostať na druhý koniec. Kvôli útesom a pomalej premávke je El Caracol dosť nebezpečná cesta – psychicky aj fyzicky.

Priesmyk Sani, Južná Afrika

Priesmyk Sani sa tiahne pozdĺž pohoria Drakensberg, ktoré dosahuje veľkolepú výšku 3 km. Cestu ako orientačné body lemujú opustené autá a iné vozidlá. Povolené sú len vozidlá 4×4, ľudia predtým museli jazdiť po nespevnených cestách, ale našťastie sa vykonali určité práce na zlepšenie situácie.

Cesta Severný Yungas, “Cesta smrti”, Bolívia

Ako prezývka napovedá, cesta North Yungas v Bolívii je nebezpečná aj pre skúsenejších cestovateľov. Na tejto cyklistickej trase zahynulo viacero ľudí alebo sa stali obeťami iných nehôd. Ročne túto cestu navštívi približne 25 000 turistov, ktorí zažijú strmé svahy, absenciu zábradlí a iné nebezpečenstvá.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov