Foto

Klimatizácia v aute: Najlepší spôsob používania


videní: 5.0K

Podľa toho, aké horúce sa ukazuje byť letné obdobie, je klimatizácia pravdepodobne najlepším vynálezom ľudstva. Nemilujete, keď chladný vzduch z klimatizácie poskytuje okamžitú úľavu od neúprosných horúčav vonku? Klimatizácia je zďaleka jednou z najdôležitejších funkcií aj vášho auta.

Nielenže vás v horúcom dni ochladí, ale správne fungujúca klimatizácia vám tiež umožní mať zatvorené okná, aby ste boli izolovaní od prachu, znečistenia a hluku, ktoré sa v dnešnej dobe stali synonymom dochádzania do práce. V takýchto časoch je absolútne nevyhnutné, aby klimatizácia vášho vozidla fungovala optimálne. U nás nájdete informácie o tom, čo by ste mali a nemali robiť, aby ste sa vyhli problémom.

 

 

Parkovanie v tieni

Najrýchlejší spôsob, ako ochladiť auto, je zabezpečiť, aby sa v prvom rade príliš nezahrievalo. Snažte sa nájsť miesto na parkovanie, ktoré je kryté alebo mimo dosahu priameho slnečného svetla. Môže to byť buď parkovisko v podzemí, alebo v tieni stromu. Takto sa bo vašom aute nebudete cítiť ako v peci na kolesách, keď sa k nemu na konci dňa vrátite.

V prípade, že takéto kryté parkovacie miesto nenájdete, nechajte okná otvorené len tak, aby v nich mohol cirkulovať čerstvý vzduch. Pomôže to tiež znížiť skleníkový efekt, ku ktorému zvykne dochádzať pri parkovaní na slnku. Okrem toho môžete použiť okenné tienidlá, ktoré sú k dispozícii v predajniach autopríslušenstva, aby ste zablokovali slnko.

V prípade, že máte kožené alebo koženkové sedadlá, odporúča sa ich zakryť plachtou. Pomôže to udržať sedadlá chladné, čo uľahčí sedenie na nich po tom, čo ste auto nechali na slnku.

Vetranie vozidla

Ak všetky vyššie uvedené opatrenia zlyhali a interiér vášho vozidla je nadmerne horúci, bude oveľa lepšie, ak sa pokúsite kabínu najprv vyvetrať a až potom zapnete klimatizáciu.

To, čo budete musieť urobiť, je otvoriť všetky okná a chvíľu jazdiť. Horúci vzduch bude unikať a klimatizácii vášho vozidla sa tak oveľa ľahšie podarí auto ochladiť.

Spustenie klimatizácie na slabší výkon

Snažte sa vyhnúť inštinktu zapnutia klimatizácie na plný výkon hneď po naštartovaní vozidla.

V prípade, že máte automatickú klimatizáciu, spustí sa s nižším výkonom a postupne zvýši svoj výkon. To isté skúste urobiť v prípade manuálnej klimatizácie nastavením ovládačov ventilátora a teploty.

Vždy používajte režim recirkulácie

Keď vám klimatizácia fúka chladný vzduch do tváre, zapnite režim recirkulácie. To znamená, že systém klimatizácie nebude nasávať vzduch zvonku a bude využívať ten v interiéri.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov